Pui cu bambus

de Sylvia in Pui, 27 Feb 2011 | 7070 vizualizari

 

Acesta a fost cel de-al doilea fel de mancare pregatit la cina cu mancare chinezeasca pui cu bambus, unul din platourile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • piept de pui taiat fasii mai lungi,
  • o cutie de bambus,
  • o jumatate de ardei capia rosu taiat feliute,
  • o lingura de ulei,
  • sos de soia,
  • ghimbir proaspar ras sau pudra,
  • amestec de 5 arome,
  • eu am mai pus o lingurita de amestec de condimente chinezesti care are si ceva boia si lemn dulce in el,
  • o lingurita de sos de stridii la final,
  • pasta de ardei iute si amidon alimentar ( Maizena de la knorr pun eu care se dizolva direct in sos)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu bambus:

  Pregatim pieptul de pui, il stergem si il feliem, se pune putin la rumenit la foc mediu cu condimente si ulei .

  Adaugam dupa ce s-a albit pe toate partile bambusul, o canita de apa si condimentele si sosul de soia. Lasam sa se faca la foc mic 15 minute  dupa care adaugam ardeiul rosu.

   Mai lasam la fiert 5 minute ( completam cu apa daca trebuie ) sa se faca si ardeiul dar sa ramana totusi crocant si la final adaugam pasta de ardei iute, sosul de stridii, mai dregem cu condimente daca trebuie si ingrosam cu amidonul. Se serveste pe platou separat   alaturi de orez sau paste.  Eu am servit cu orez si am garnisit putin cu susan negru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bambus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

nadina73 1

28.02.2011, 20:44

minunata reteta dar poza superba femeie

Sylvia 1

01.03.2011, 15:38

Ma bucur tare ca va place, o primavara frumoasa va doresc !

epurasha2bb 1

15.03.2011, 11:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci si mozzarella