Pui cu cartofi noi la cuptor

de Rocsi in Pui, 25 Iun 2012 | 4198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 2 cepe verzi
  • 2 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 foaie dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi noi la cuptor:

Spalam pulpitele de pui si le taiem pe jumatate. Cartofii ii spalam si ii radem de coaja sub robinetul de apa.  Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Rosia o spalam  si o taiem felii rotunde. Usturoiul il curatam si il pisam.

Ungem o tava cu  unt. Intr-un bol amestecam uleiul, zeama de lamaie, sare, piper,boiaua de ardei, busuiocul  si usturoiul pisat. Amestecam bine pana obtinem o pasta, iar cu acest amestec ungem pulpele. Le asezam in tava, iar intre ele punem  cartofii curatati, pe care ii condimentam cu sare si piper. Deasupra punem ceapa verde si felii de rosii. Rupem si frunzele de dafin peste pui si catofi. Adaugam o cana de 1 1/2 cana apa, acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins.

Lasam totul la foc potrivit cam 60-70 de minute. La sfarsit scoatem staniolul si mai lasam 10 minute, dar mai ridicam putin temperatura.

Cand este gata scoatem sa se racoreasca putin si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (38)

Rocsi 1

26.06.2012, 20:37

Ela

Rocsi 1

26.06.2012, 20:37

Multumesc Iri

Rocsi 1

26.06.2012, 20:37

Lau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi dauphinoise