Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta

de papabundetot in Pui, 16 Iun 2013 | 1614 vizualizari

 

Am vrut sa fac in weekend ceva rapid dar si deosebit totdata si pentru ca o mare parte din ingrediente le aveam deja…am decis sa le combin.Pot spune ca a fost de mare succces mancarica mea asa ca o recomand cu drag celor care vor sa o incerce.

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui dezosate (taiate fiecare in 2 buc)
  • sos soia,
  • curry
  • chutney de smochine (de la lidl)
  • ulei de masline cu aroma de trufe (tot de la lidl)
  • chilly
  • usturoi
  • 2-3 catei coriandru verde
  • 1 cutie de cuscus
  • o legatura de menta
  • zeama de la o lamaie,
  • putin sofran…pentru culoare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta:

Am facut o marinata pentru pui din sos soia,curry si chilly in care am lasat cam o ora pulpele sa stea.Apoi am pus putin ulei cu trufe intr-o tigaie 2 catei de usturoi si am lasat putin pe foc ca usturoiul sa isi elibereze aroma,am adaugat apoi pulpele cu tot cu marinata in care au stat,2 lingurite de chutney de smochine (e un fel de dulceata mai subtire) si am lasat la foc mic pana cand pulpele s-au patruns bine pe ambele parti si la final am pus si cateva frunze de coriandru verde.

Separat am pus apa la fiert intr-o oala (pentru cuscus) ,la o cana de cus cus 2 cani de apa fiarta. In blender am pus menta si zeama de la o lamaie si am amestecat.Cand apa a dat in clocot am pus-o peste cuscus,am adaugat si menta din blender si cateva fire de sofran,am amestecat totul bine si am pus capacul pentru 5-7 minute cat sa se umfle cuscusul.

La final am servit cuscusul langa pui…delicios si usor de facut.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie