Pui cu ciuperci in sos de rosii

de Andra_Constantinescu in Pui, 28 Iul 2016 | 1546 vizualizari

 

Imi place foarte mult sa gatesc pui cu sos de rosii si de data aceasta am incercat si cu ciuperci. Un deliciu, mai ales servit cu mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 200 g muschiulet de pui;
  • 200 g pulpe dezosate de pui;
  • 4-5 linguri ulei;
  • sare;
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • circa 600 ml apa;
  • 250 g ciuperci champignon;
  • o conserva de 400 g de rosii intregi decojite;
  • 3 frunze proaspete de busuioc;
  • o foaie de dafin;
  • cateva boabe de piper negru;
  • putin maghiran uscat;
  • 2-3 graunti de usturoi;
  • 2-3 fire de patrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci in sos de rosii:

Carnea se taie bucatele, se spala, se da cu sare si cu boia de ardei dulce, apoi se pune la foc intr-un wok impreuna cu 4-5 linguri de ulei si 300 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand scade apa. 

Ciupercile se spala si se feliaza, apoi se pun peste carne, presarand putina sare peste ele. Se calesc putin, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba. 

Rosiile se dau prin robot pentru a obtine suc. 

Cand carnea si ciupercile sunt gata, se adauga sucul de rosii impreuna cu 50 ml apa, 3 frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru si putin maghiran uscat si se mai fierb circa 5 minute pana cand sosul se leaga.

Dupa ce mancarea se racoreste putin, se adauga grauntii de usturoi curatati de foi, spalati si pisati si patrunjelul spalat si tocat. 

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu ciuperci in sos de rosii-0
Pui cu ciuperci in sos de rosii-1
Pui cu ciuperci in sos de rosii-2
Pui cu ciuperci in sos de rosii-3
Pui cu ciuperci in sos de rosii-4
Pui cu ciuperci in sos de rosii-5
Pui cu ciuperci in sos de rosii-6
Pui cu ciuperci in sos de rosii-7
Pui cu ciuperci in sos de rosii-8
Pui cu ciuperci in sos de rosii-9
Pui cu ciuperci in sos de rosii-10

COMENTARII (19)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

20.11.2016, 09:34

Mulțumesc frumos tuturor!

Ksenya

Ksenya 1

12.12.2016, 14:31

eu am incercat-o fara carne ,in varianta de post ! Foarte buna ! Multumesc de idee!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

12.12.2016, 16:56

Ma bucur ca ti-a placut, Ksenya!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!