Pui intreg la cuptor cu cartofi noi

de simona72 in Pui, 29 Mai 2014 | 5125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de aproximativ 2 kg
  • 2 linguri pline de unt moale la temperatura camerei
  • 2-3 linguri lingura ulei de masline
  • 1 legatura frunze proaspete de menta
  • 1 lingurita sare si piper proaspat macinat
  • 1 kg cartofi noi condimentati cu sare si piper
  • 1 ceasca vin alb demidulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg la cuptor cu cartofi noi:

Puiul se curata atat la interior cat si la exterior, se lasa sa se scurga de apa si se tamponeaza cu servetele de hartie. Cu ajutorul degetelor se desprindea pielea de jur imprejurul puiului(dar nu de tot, sa fie ca niste buzunare). Se amesteca untul, 1 lingura ulei de masline,menta tocata marunt, 1 lingurita sare si 1 lingurita piper proaspat macinat. Se amesteca ingredientele, se face o pasta, iar cu acesta se umple "buzunarele" de piele. Se unge pielea cu ulei de masline si se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat. Se pune intr-un vas termorezistent, se umple puiul cu cartofi noi condimentati cu sare si piper si se toarna vinul alb. Se da vasul la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora, se reduce temperatura 180 grade, se mai lasa in cuptor inca 1 ora, dar din cand in cand se scoate vasul si se unge puiul cu o pensula din silicon cu vinul si grasimea lasata de pui. Este extrem de fraged si suculent. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

pt ca nu am dorit o piele crocanta si uscata, cand a fost gata puiul de copt l-am acoperit cu folie de aluminiu pt 10 minute.

2

daca-l doriti crocant la exterior, scoateti puiul din vas, il puneti pe grilajul cuptorului, o tava dedesubt(in care sa se scurga grasimea)si-l mai lasati 10-15 minute in cuptor, pana se rumeneste

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg la cuptor cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

simonacallas 1

30.05.2014, 06:26

Umplut cu cartofi noi, foarte interesant. Imi plac mult ideile tale

Valclaudia 1

30.05.2014, 22:12

mamaieelena 1

31.05.2014, 21:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticlă, varianta 2 ;)