Pui intreg la cuptor cu cartofi noi

de simona72 in Pui, 29 Mai 2014 | 9528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de aproximativ 2 kg
  • 2 linguri pline de unt moale la temperatura camerei
  • 2-3 linguri lingura ulei de masline
  • 1 legatura frunze proaspete de menta
  • 1 lingurita sare si piper proaspat macinat
  • 1 kg cartofi noi condimentati cu sare si piper
  • 1 ceasca vin alb demidulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg la cuptor cu cartofi noi:

Puiul se curata atat la interior cat si la exterior, se lasa sa se scurga de apa si se tamponeaza cu servetele de hartie. Cu ajutorul degetelor se desprindea pielea de jur imprejurul puiului(dar nu de tot, sa fie ca niste buzunare). Se amesteca untul, 1 lingura ulei de masline,menta tocata marunt, 1 lingurita sare si 1 lingurita piper proaspat macinat. Se amesteca ingredientele, se face o pasta, iar cu acesta se umple "buzunarele" de piele. Se unge pielea cu ulei de masline si se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat. Se pune intr-un vas termorezistent, se umple puiul cu cartofi noi condimentati cu sare si piper si se toarna vinul alb. Se da vasul la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora, se reduce temperatura 180 grade, se mai lasa in cuptor inca 1 ora, dar din cand in cand se scoate vasul si se unge puiul cu o pensula din silicon cu vinul si grasimea lasata de pui. Este extrem de fraged si suculent. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

pt ca nu am dorit o piele crocanta si uscata, cand a fost gata puiul de copt l-am acoperit cu folie de aluminiu pt 10 minute.

2

daca-l doriti crocant la exterior, scoateti puiul din vas, il puneti pe grilajul cuptorului, o tava dedesubt(in care sa se scurga grasimea)si-l mai lasati 10-15 minute in cuptor, pana se rumeneste

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg la cuptor cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui rustic