Pui cu ciuperci in sos de smantana

de oanapl in Pui, 15 Apr 2020 | 2887 vizualizari

 

Pentru această rețetă m-am inspirat de la Madi (căreia îi mulțumesc de idee și o pup). Eu am folosit doar smântână și am înlocuit parmezanul cu cașcaval. E absolut delicioasă rețeta.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 1 conservă de ciuperci
  • 200 ml smântână de gătit
  • 30 g cașcaval ras
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • oregano uscat
  • boia dulce
  • ulei
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci in sos de smantana:

Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia.
Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac.
Separat se călesc ceapa şi usturoiul verde tocate mărunt. Se adaugă ciupercile, smântâna de gătit şi cașcavalul ras, sare şi piper după gust şi se lasă câteva minute la foc mic.
Când carnea este gata, se pune în sosul de ciuperci, se omogenizează și se lasă 1 minut să se întrepătrundă aromele. Se presară pătrunjel tocat.
Se serveste preparatul cald, cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

16.04.2020, 11:00

Panacris 1

16.04.2020, 22:23

Hmmm, dacă zici tu 6 porții, super! Sigur voi proba!

Rocsi 1

19.04.2020, 19:49

Bunatate de preparat ne-ai adus!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu legume la cuptor