Pui cu ciuperci si sos de smantana cu usturoi - Slow Cooker Crock Pot

de merisor in Slow Cooking, 3 Sep 2015 | 1456 vizualizari

 

Este o mancare putin asemanatoare cu puiul manastiresc, dar adaptata pentru a fi preparata la Slow Cooker Crock Pot.
Ador acest aparat, chiar daca prepararea unei retete dureaza ceva mai mult decat la aragaz, este mult mai sanatoasa, mai gustoasa si in plus nu trebuie sa asudez pe langa flacara aragazului, pe canicula aceasta.

 

INGREDIENTE

  • pieptul, pulpele si aripile unui pui de curte
  • 2 cepe
  • 400 g ciuperci din conserva
  • 1 capatana usturoi
  • 50 g unt
  • 750 ml apa
  • 200 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucsoara
  • boia de ardei dulce
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2-3 frunze de telina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci si sos de smantana cu usturoi - Slow Cooker Crock Pot:

Puiul meu fiind mare si de curte, a necesitat putina prefierbere inainte.


Daca folosim pui din comert, acesta are carnea mai frageda si se prepara mai rapid.


Deci, asezam carnea de pui in vasul de ceramica al aparatului Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l si adaugam apa cat sa fie acoperita.


Eu am pus 750 ml apa.


Adaugam si o lingurita de sare, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectam aparatul Crock Pot la sursa de curent si setam modul de preparare HIGH pentru o ora.


Scurgem bine ciupercile de lichid, eventual le mai clatim putin, tocam ceapa solzisori, iar untul il taiem in bucati mai mici.


Dupa scurgerea orei de fierbere a carnii de pui, transferam carnea intr-o sita sa se scurga bine de lichid, iar supa o punem in alt vas.


Clatim vasul de ceramica cu putina apa, asezam bucatile de unt in el, apoi ceapa si ciupercile si le amestecam bine.


Peste ele asezam carnea de pui scursa si condimentata cu piper, cimbru, boia de ardei dulce si sare.


Asezam capacul peste vas si setam programul HIGH pentru 2 ore si 30 de minute.


Lasam ingredientele sa se prepare in unt, precum si in aburul care se formeaza in vas, fara sa ridicam capacul, cel putin o ora, apoi adaugam vinul si zeama de la supa, atat cat sa acoperim carnea.


Curatam usturoiul si il trecem prin presa.


Adaugam peste el putina sare, apoi il amestecam cu smantana.


Amestecam bine ouale si le adaugam peste smantana si usturoi, apoi omogenizam amestecul si adaugam patrunjelul si frunzele de telina tocate marunt.


Cu 30 de minute inainte de expirarea timpului, incercam carnea, gustam mancarea si o mai asezonam cu condimente: piper, boia de ardei, nucsoara, apoi adaugam cate putina supa peste compozitia de usturoi, smantana si oua, pana o diluam usor si o adaugam treptat in vas, amestecand-o bine.


Este o mancare foarte buna, mai ales servita cu mamaliguta.


 

TIPS-URI

1

In functie de cat de bine sunt preparate ingredientele, in special carnea, timpul de preparare se poate prelungi, inainte de a adauga compozitia cu smantana.

2

Nucsoara este optionala, eu am adaugat-o ca imi place mult aroma ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci si sos de smantana cu usturoi - Slow Cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

04.09.2015, 00:03

Rocsi 1

04.09.2015, 20:42

Super bun este!

mihaelar63 1

07.09.2015, 07:53

Bun puiutul Nucsoara face diferenta la gust . Imi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel gatita la 140 de grade