Pui cu legume pe pat de orez

de susu in Pui, 24 Mar 2010 | 2729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 telina
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 morcovi
  • Putin ghimbir
  • 2 pahare supa de pui (eu am avut congelata)
  • Sos de soia
  • 1 pahar sau 1 cana mica de orez cu bob lung (supa si orezul se masoara cu acelasi pahar)
  • Condimente :
  • tawook,
  • curry,
  • sofran,
  • oregano,
  • curcuma,
  • cardamon
  • Ulei de porumb sau masline    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume pe pat de orez:

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi se condimenteaza cu tawook, oregano, curcuma, curry, vegeta, putin sos de soia daca este din acela chinezesc foarte sarat sau mai mult daca este dulceag si orice condimente pentru pui mai doriti. Eu pun si putin ulei peste si apoi le framant sa intre bine condimentele. Le-am lasat la frigider de pe-o zi pe alta si apoi am curatat si spalat legumele, am taiat morcovul si telina rondele subtiri, ardeiul bucati potrivite si 2-3 felii subtiri de ghimbir proaspat. Am incins un wok, am pus nite ulei si cand s-a incins uleiul am calit fasiile de pui.


Le-am scos si am pus mai departe la calit pe rand: morcovul, telina si ardeiul. Se pune carnea peste legume, se mai adauga sos de soia, ghimbirul si se mai caleste un minut.Orezul se pune in supa in momentul cand incepe sa fiarba. Se adauga 1 firicel de sofran, putin cardamom si sare sau vegeta dupa gust. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si se strange etans la gura dupa care se acopera cu un capac.


Se lasa pe foc foarte mic 15 minute dupa care se stinge focul, se ia capacul si se mai lasa doar folia pentru inca 10 minute cand se va indeparta. Se serveste orezul impreuna cu puiul.



Cum sa folosim betisoarele chinezesti





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume pe pat de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Dana Cristea - pusikmea 1

24.03.2010, 21:23

felicitari pt prezentare, arata demential

monyka 1

31.03.2010, 11:20

asemanator cu aceasta reteta este si pui gon-bao,diferenta e ca se mai pune si castraveti si ardel iute la prajit inpreuna cu celelalte.Este foarte buna reteta cel putin mia imi place foarte mult.Felicitari arata foarte bine si foarte buna reteta

susu 1

31.03.2010, 16:02

Mersi Monika, si mie imi plac astfel de retete.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci champignons si ardei