Pui cu legume pe pat de orez

de susu in Pui, 24 Mar 2010 | 5596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 telina
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 morcovi
  • Putin ghimbir
  • 2 pahare supa de pui (eu am avut congelata)
  • Sos de soia
  • 1 pahar sau 1 cana mica de orez cu bob lung (supa si orezul se masoara cu acelasi pahar)
  • Condimente :
  • tawook,
  • curry,
  • sofran,
  • oregano,
  • curcuma,
  • cardamon
  • Ulei de porumb sau masline    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume pe pat de orez:

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi se condimenteaza cu tawook, oregano, curcuma, curry, vegeta, putin sos de soia daca este din acela chinezesc foarte sarat sau mai mult daca este dulceag si orice condimente pentru pui mai doriti. Eu pun si putin ulei peste si apoi le framant sa intre bine condimentele. Le-am lasat la frigider de pe-o zi pe alta si apoi am curatat si spalat legumele, am taiat morcovul si telina rondele subtiri, ardeiul bucati potrivite si 2-3 felii subtiri de ghimbir proaspat. Am incins un wok, am pus nite ulei si cand s-a incins uleiul am calit fasiile de pui.

Le-am scos si am pus mai departe la calit pe rand: morcovul, telina si ardeiul. Se pune carnea peste legume, se mai adauga sos de soia, ghimbirul si se mai caleste un minut.Orezul se pune in supa in momentul cand incepe sa fiarba. Se adauga 1 firicel de sofran, putin cardamom si sare sau vegeta dupa gust. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si se strange etans la gura dupa care se acopera cu un capac.

Se lasa pe foc foarte mic 15 minute dupa care se stinge focul, se  ia capacul si se mai lasa doar folia pentru inca 10 minute cand se va indeparta. Se serveste orezul impreuna cu puiul.

 Cum sa folosim betisoarele chinezesti

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume pe pat de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Dana Cristea - pusikmea 1

24.03.2010, 21:23

felicitari pt prezentare, arata demential

monyka 1

31.03.2010, 11:20

asemanator cu aceasta reteta este si pui gon-bao,diferenta e ca se mai pune si castraveti si ardel iute la prajit inpreuna cu celelalte.Este foarte buna reteta cel putin mia imi place foarte mult.Felicitari arata foarte bine si foarte buna reteta

susu 1

31.03.2010, 16:02

Mersi Monika, si mie imi plac astfel de retete.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in crusta de ierburi aromate