Pui cu limeta si sos de smantana

de Valclaudia in Pui, 9 Aug 2015 | 3870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 limeta mica
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • cca 800 gr.cartofi noi fierti in coaja
  • ulei pentru prajit cartofii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu limeta si sos de smantana:

Pulpele de pui se curata de piele, se clatesc in apa rece si se aseaza intr-un vas din plasic.

Adaugam rosia spalata si taiata bucati, rondelele de limeta, busuiocul uscat, sare si piuper dupa gust.

Amestecam cu mana sa se contimenteze carnea uniform, apoi o transferam intr-o cutie cu capa pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).

A doua zi punem in tigaie 2 linguri ulei de masline, pulpele de pui marinate si sosul in care au stat peste noapte. (eu am indepartat aproape toate feliutele de limeta, lasand doar 2 pentru gust).

Adaugam 1/4 cana apa rece,acoperim tigaia si lasam sa se gateasca la foc potrivit pulpele.

Dupa ce apa a scazut punem smantana lichida din cutia de carton si amestecam din cand in cand sa nu se prinda de tigaie sosul.

Cand sosul are consistenta dorita se gusta, se asezoneaza cu sare si piper daca mai este nevoie, apoi se opreste focul si se presara patrunjel verde.

Cartofii aurii i-am preparat astfel:

-am spalat cartofii noi, i-am fiert in coaja;

-cand furculita a patruns in cartofi i-am luat de pe foc, i-am trecut sub jet de apa rece si i-am curatat de coaja;

-am taiat cartofii in sferturi, apoi i-am prajit in baie de ulei pana au devenit aurii;

-i-am scos din ulei, am presarat sare de Himalaya dupa gust si am i-am servit ca garnitura alaturi de pulpele cu sos de limeta si smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu limeta si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc