Pui cu limeta si sos de smantana

de Valclaudia in Pui, 9 Aug 2015 | 2345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 limeta mica
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • cca 800 gr.cartofi noi fierti in coaja
  • ulei pentru prajit cartofii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu limeta si sos de smantana:

Pulpele de pui se curata de piele, se clatesc in apa rece si se aseaza intr-un vas din plasic.


Adaugam rosia spalata si taiata bucati, rondelele de limeta, busuiocul uscat, sare si piuper dupa gust.


Amestecam cu mana sa se contimenteze carnea uniform, apoi o transferam intr-o cutie cu capa pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).


A doua zi punem in tigaie 2 linguri ulei de masline, pulpele de pui marinate si sosul in care au stat peste noapte. (eu am indepartat aproape toate feliutele de limeta, lasand doar 2 pentru gust).


Adaugam 1/4 cana apa rece,acoperim tigaia si lasam sa se gateasca la foc potrivit pulpele.


Dupa ce apa a scazut punem smantana lichida din cutia de carton si amestecam din cand in cand sa nu se prinda de tigaie sosul.


Cand sosul are consistenta dorita se gusta, se asezoneaza cu sare si piper daca mai este nevoie, apoi se opreste focul si se presara patrunjel verde.


Cartofii aurii i-am preparat astfel:


-am spalat cartofii noi, i-am fiert in coaja;


-cand furculita a patruns in cartofi i-am luat de pe foc, i-am trecut sub jet de apa rece si i-am curatat de coaja;


-am taiat cartofii in sferturi, apoi i-am prajit in baie de ulei pana au devenit aurii;


-i-am scos din ulei, am presarat sare de Himalaya dupa gust si am i-am servit ca garnitura alaturi de pulpele cu sos de limeta si smantana.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu limeta si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

10.08.2015, 14:14

bun, bun!

Rocsi 1

10.08.2015, 20:50

mirela0911 1

11.08.2015, 14:55

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu piept de pui si sos bechamel