Pui cu limeta si sos de smantana

de Valclaudia in Pui, 9 Aug 2015 | 1007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 limeta mica
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • cca 800 gr.cartofi noi fierti in coaja
  • ulei pentru prajit cartofii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu limeta si sos de smantana:

Pulpele de pui se curata de piele, se clatesc in apa rece si se aseaza intr-un vas din plasic.


Adaugam rosia spalata si taiata bucati, rondelele de limeta, busuiocul uscat, sare si piuper dupa gust.


Amestecam cu mana sa se contimenteze carnea uniform, apoi o transferam intr-o cutie cu capa pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).


A doua zi punem in tigaie 2 linguri ulei de masline, pulpele de pui marinate si sosul in care au stat peste noapte. (eu am indepartat aproape toate feliutele de limeta, lasand doar 2 pentru gust).


Adaugam 1/4 cana apa rece,acoperim tigaia si lasam sa se gateasca la foc potrivit pulpele.


Dupa ce apa a scazut punem smantana lichida din cutia de carton si amestecam din cand in cand sa nu se prinda de tigaie sosul.


Cand sosul are consistenta dorita se gusta, se asezoneaza cu sare si piper daca mai este nevoie, apoi se opreste focul si se presara patrunjel verde.


Cartofii aurii i-am preparat astfel:


-am spalat cartofii noi, i-am fiert in coaja;


-cand furculita a patruns in cartofi i-am luat de pe foc, i-am trecut sub jet de apa rece si i-am curatat de coaja;


-am taiat cartofii in sferturi, apoi i-am prajit in baie de ulei pana au devenit aurii;


-i-am scos din ulei, am presarat sare de Himalaya dupa gust si am i-am servit ca garnitura alaturi de pulpele cu sos de limeta si smantana.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu limeta si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

10.08.2015, 14:14

bun, bun!

Rocsi 1

10.08.2015, 20:50

mirela0911 1

11.08.2015, 14:55

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de pui