Pui cu linte in stil etiopian

de Satisfyyourcravings in Pui, 12 Dec 2016 | 742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 4 pulpe de pui cu piele (eu am folosit 2 superioare si 2 inferioare)
  • 2-3 linguri mix condimente etiopiene (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/mix-de-condimente-etiopiene-berbere-80228.html)
  • ulei de masline
  • sare
  • Pentru linte:
  • 400 grame linte Puy
  • 2-3 linguri mix condimente etiopiene
  • 1 rosie mare, tocata cuburi
  • 1 morcov mare, tocat cuburi
  • ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, tocati
  • sare
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 bucata 5 cm de ghimbir, ras
  • ulei de masline
  • patrunjel proaspat pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu linte in stil etiopian:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.


Se presara bucatile de pui cu sare si mixul de condimente si se prajesc, intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu spre mare, 4-5 minute pe parte, pana se rumenesc, dar nu sunt gatite complet. Se transfera in cuptor si se lasa 15-20 de minute.


Intre timp, se incalzesc 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie si se calesc usturoiul, morcovul, ceapa si ghimbirul cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga mixul de condimente si se mai calesc 1 minut, apoi se adauga rosia, lintea, sare si 500 ml de apa, se acopera cu un capac, se aduce la punctul de fiebere, se reduce focul la mic si se lasa 30 de minute.


Se serveste lintea cu bucatile de pui si patrunjel tocat presarat deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu linte in stil etiopian" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

13.12.2016, 09:33

Exceptionala reteta!

dantes 1

13.12.2016, 13:29

Buna!

Panacris 1

26.03.2017, 12:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prânzul de Duminică – Copănele de pui cu cus cus