Pui cu orez cabidela

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 10 Noi 2014 | 2595 vizualizari

 

Este o alta reteta tipica portugheza, putin controversata , dar este favorita mea . Se poate face daca aveti pui de casa, deoarece unul din ingrediente este sangele proaspat de la taiatul puiului.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 1/2 pahar sange proaspat ; 4 -5 linguri de otet
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline, sare, piper, putina psta de ardei rosu
  • 1 pahar mare de vin alb
  • delikat
  • usturoi
  • 12 maini de orez
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez cabidela:

 In primul rand trebuie sa preparati sangele; cand se colecteaza de la gaina sacrificata se pune imediat otetul, pentru a nu se coagula si il pastrati in frigider pana la prepararea mancarii.

Puiul se portioneaza ; ceapa o tocam marunt si o calim cu ulei de masline. Adaugam usturoiul pisat si adaugam carnea. Prajim putin pe toate partile si adaugam sare, piper, delikat si putina pasta de paprika, apoi vinul alb. Turnam apa fierbinte cat sa acopere. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana carnea este bine fiarta.

Punem orezul cu bob rotund (eu pun 2 pumni la persoana) si turnam din nou apa fierbinte cat sa acopere. Amestecam din cand in cand, sa nu se prinda orezul de fund si adaugam apa daca e nevoie. Cand orezul e aproape fiert turnam sangele amestecat cu otet si amestecam. Lasam sa dea 2 clocote la foc mic si apoi stingem. Acoperim. Dupa 5 minute servim . 

TIPS-URI

1

daca va place picant, adaugati un chilli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez cabidela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

cristeena20 1

11.11.2014, 12:04

gaby draga, ai tot dreptul sa zici asa si eu as fi zis inainte de a proba fleul asta. De aia am zis ca e controversial . Am ezitat sa postez reteta, dar deoarece face parte din felurile mele preferate si apreciate in familie...am indraznit

peitho 1

23.11.2014, 14:51

Ohoooo nu am mai mancat aceste fel ,cred ca,de 20 ani...de cand am cunoscut romeul * meu roman!
Mama ne facea asa de bun...offf hai la mine acasa si alatur de un vin bun de tara invata ma,asa,personal,cum se face)))
mersi pentru reteta !

peitho 1

23.11.2014, 14:52

upsss scuzati ma pentru romana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut a la marocaine (reteta video)