Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel

de adnia in Pui, 9 Iun 2013 | 3517 vizualizari

 

Am invatat sa fac si eu tahini! Nu e greu deloc, dar ma simt de parca as fi descoperit America:)) Si ca sa "fac" ceva cu pasta asta minunata, am creat reteta ce urmeaza, de care sunt foaaarte mandra si pe care o voi repeta ori de cate ori am ocazia!

 

INGREDIENTE

Pt. pasta de susan avem nevoie de:

  • 200 gr. seminte de susan
  • 2-3 linguri ulei vegetal (preferabil de susan, ca sa- accentueze gustul--eu, insa, am folosit de floarea-soarelui)

Pt. sosul de susan avem nevoie de:

  • 2-3 linguri pasta tahini
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • patrunjel si menta proaspete (eu am pus 1/2 legaturica patrunjel si 3-4 fire menta)

Pt. garnitura avem nevoie de:

  • 2 morcovi mari
  • 1 dovlecel mediu

In rest, mai avem nevoie de

  • 1 piept pui dezosat
  • condimente, dupa plac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel:

Mod de preparare:

1. Incepem cu prepararea pastei de susan: nu ia deloc mult timp si nici nu e complicat!

Inainte de a trece la postarea retetei, trebuie sa va spun ca am mai facut acum ceva timp si pasta tahini raw, dar pe care am procesa-to in blender..si nu a iesit atat de fina ca aceasta..insa tot buna. Acum, insa, am schimbat putintel reteta..si aparatul de maruntit:))Asa...sa incepem!

Am incins o tigaie  teflon si am pus in ea semintele de susan, sa le prajesc putin, amestecandu-le continuu (mai bine zis, sa le incing, pt. ca n-au voie sa se rumeneasca deloc, altfel devin amare-amare). Aceasta operatiune dureaza 1-2 minute. Le-am lasat sa se raceasca bine, apoi le-am transferat in vasul  cu cutit al mixerului vertical, am pus capacul, am cuplat blocul-motor al aparatului si am pornit "jucaria". Susanul meu s-a pulverizat in cateva secunde. Am adaugat uleiul, am mixat din nou...si pt. ca deja incepea sa se miste destul de greu, am adaugat cateva linguri de apa. din nou..mixare. de data aceasta am obtinut pasta mult dorita (in poza vedeti toata cantitatea obtinuta--cat sa incapa intr-un borcanel mic de miere..dar pt. mine este mai mult decat suficient).
Se pastreaza in frigider pana la utilizarea sa--eu folosesc aceasta cantitate cam la 2 retete.

2. Preparam sosul de susan: si asta se face in 2 timpi si 3 miscari (de fapt, mai mult timp imi ia mie sa povestesc cum am facut decat prepararea propriu-zisa). Apelam la acelasi blender vertical si vasul lui: punem in vas jumatate din compozitia de pasta de susan, zeama de lamaie, putina sare, cateva linguri apa (dupa preferinte) si verdeata. Mixam totul pt. cateva secunde, pana devine sos...si gata!

3. Pregatim puiul: taiem pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, le punem intr-un vas de lut si le amestecam cu sosul de mai sus. Dam la cuptor, la foc mic, pana se inmoaie carnea.  

4. Pregatim pastele din legume: nimic mai simplu! Morcovii si dovlecelul se plata bine, se curata cu mandolina de decojit legume, iar apoi, cu ajutorul aceluiasi instrument taiem pe lung legumele, obtinand frumoasele tagliatelle.
Sa va spun un secret: sunt extrem de gustoase si asa, crude, eventual marinate...dar stiind ca sotul meu nu le-ar mansa in acest mod, le-am "gatit" putin, ca sa-l pacalesc:)
Adica, le-am introdus pt. 1 minut in apa clocotita cu sare (dar cu focul stins)...ca sa fie calde si sa aiba o tenta de "gatire" in ele--asa am impacat si capra si varza (si pe el, ca nu sunt absolut crude, dar si pe mine, ca am reusit sa le pastrez nutrientii cat mai mult posibil).
Le-am scurs si..gata!

5. Servire: pe 2 farfurii se aseaza tagliatelle, ca baza, peste care montam cubuletele de pui cu sos si servim calde!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocănele de pui cu legume la cuptor