Pui cu pleurotus

de bucatarimcudiana in Pui, 18 Feb 2013 | 1237 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamie Oliver din seriile de mancaruri rapide.
Daca nu am avut timp sa o postez pentru ziua indragostitilor, o propun pentru Dragobete, 1 martie , 8 martie, sau mai bine o faceti cand aveti timp.......... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • ~300 gr.ciuperci pleurotus
  • 10 rosii cherry(sau cate vreti)
  • ulei de masline
  • parmezan ras
  • condimente dupa gust si preferinte
  • patrunjel verde tocat fin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu pleurotus:

Pieptul de pui se taie pe jumatate, se condimenteaza,se bate usor cu ciocanul, nu trebuie sa fie subtire.


Bucatile de pui se pun in tigaia cu ulei incins si se rumenesc pe ambele parti la foc iute, se adauga ciupercile care se rup cu mana, nu trebuie sa fie bucati mici, se reduce focul, se acopera cu un capac si se lasa pana scade sosul.


Intre timp se amesteca si se gusta daca mai necesita sare. Tot procesul asta dureaza destul de putin cam 10 min.Puiul si ciupercile se scot pe farfurie, se pune parmezan ras deasupra si se pastreaza la cald. In aceeiasi tigaie se pun rosiile cherry si se perpelesc putin , atat cat sa se adune toata aroma ramasa in tigaie, se scot pe farfurie, se presara parmezan ras, si patrunjel verde tocat fin (eu nu am pus patrunjel, pentru ca ai mei consumatori nu le place :( )

 

TIPS-URI

1

nu ezitati sa o faceti, eu zic ca este pe placul tuturor, plus ca poate fi adaptata gusturilor.

2

se poate pune un catel de usturoi zdrobit , dupa care se scoate din tigaie, doar pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

bucatarimcudiana 1

18.02.2013, 13:00

rocsi, multu

bucatarimcudiana 1

18.02.2013, 13:00

cris,

mamaieelena 1

18.02.2013, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mango