Pui cu pleurotus

de bucatarimcudiana in Pui, 18 Feb 2013 | 3147 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamie Oliver din seriile de mancaruri rapide.
Daca nu am avut timp sa o postez pentru ziua indragostitilor, o propun pentru Dragobete, 1 martie , 8 martie, sau mai bine o faceti cand aveti timp.......... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • ~300 gr.ciuperci pleurotus
  • 10 rosii cherry(sau cate vreti)
  • ulei de masline
  • parmezan ras
  • condimente dupa gust si preferinte
  • patrunjel verde tocat fin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu pleurotus:

Pieptul de pui se taie pe jumatate, se condimenteaza,se bate usor cu ciocanul, nu trebuie sa fie subtire.

Bucatile de pui se pun in tigaia cu ulei incins si se rumenesc pe ambele parti la foc iute, se adauga ciupercile care se rup cu mana, nu trebuie sa fie bucati mici, se reduce focul, se acopera cu un capac si se lasa pana scade sosul.

Intre timp se amesteca si se gusta daca mai necesita sare. Tot procesul asta dureaza destul de putin cam 10 min.Puiul si ciupercile se scot pe farfurie, se pune parmezan ras deasupra si se pastreaza la cald. In aceeiasi tigaie se pun rosiile cherry si se perpelesc putin , atat cat sa se adune toata aroma ramasa in tigaie, se scot pe farfurie, se presara parmezan ras, si patrunjel verde tocat fin (eu nu am pus patrunjel, pentru ca ai mei consumatori nu le place :( )

TIPS-URI

1

nu ezitati sa o faceti, eu zic ca este pe placul tuturor, plus ca poate fi adaptata gusturilor.

2

se poate pune un catel de usturoi zdrobit , dupa care se scoate din tigaie, doar pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui in crusta de pesmet si susan