Ostropel de pui

de Bucataras in Pui, 12 Iun 2015 | 13237 vizualizari

 

O reteta de ostropel de pui foarte gustoasa, din bucataria taraneasca traditionala.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui - pui fericit Agricola
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 3 rosii decojite
  • patrunjel
  • sare, piper dupa gust 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Portionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac.

Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite taiate-n bucati, sarea si piperul.

Cind sosul este gata adaugam puiul, amestecam, oprim focul si presaram patrujel tocat. Se serveste cu mamaliga.

 

TIPS-URI

1

 rosiile se decojesc foarte usor daca le puneti pret de cateva minute in apa clocotita;

2

daca preferati sosul mai gros puteti pune intai o lingura de faina in uleiul incins si abia apoi adaugati usturoiul, o ceasca de apa, rosiile si condimentati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

bursuc24 1

02.07.2015, 12:50

nu ar trebui ca bucatile de carne sa fiarba in sos? prajirea este suficienta pentru a fragezi carnea?

tynakhan 1

11.10.2015, 13:42

Mama ce bine arata! mie mi se parea din start ca e o gainusa sau un cocosel de tara ,asa gustoase arata!

Lina24 1

30.12.2015, 06:52

deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!