Pui cu portocale

de Julie in Pui, 8 Feb 2011 | 2432 vizualizari

 

O rețetă exotica pentru cei care iubesc combinațiile dintre carne ,sosuri
dulci-acrișoare și fructe. O mâncare simplă și elegantă numai bună de preparat persoanei iubite de ziua indrăgostiților.

 

INGREDIENTE

  • 2 copănele de pui, 
  • 2 portocale,
  • 2-3 linguri zeama de lămâie,
  • 1 linguriță cu miere, 
  • 3-4 linguri ulei de măsline,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute, 
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • morcov
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocale:

Se amestecă zeama de la o portocală cu zeama de lamâie, mierea , uleiul de măsline și 1/2 cană cu apă. Carnea de pui se apală, se condimentează cu sare, piper, boia dulce și iute după gust. Se presară cu un praf de cimbru și cu puțin rozmarin. Cu ajutorul unui cuțit se fac mici crestaturi in carne și se pun felii de portocală. Se pun copănelele in amestecul lichid și se lasă la rece pentru 2 ore. Se adaugă apoi felii de morcov și se introduce vasul la cuptor 25-30 minute acoperit și incă puțin fără capac până când carnea se rumenește frumos.



Se servește alături de garnitură de orez și cu decor din felii de portocală.

Și nu cred că ați refuza lânga așa o mâncare veselă și un pahar mare cu vin alb sec, ce "desface limbile și imbată narile." :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Pasiune pentru bucatarie 1

08.02.2011, 20:55

arata foarte bine,dar eu nu sunt adepta acestor combinatii

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:24

epurasha2bb 1

10.02.2011, 09:04

ce frumos arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui