Pui cu portocale

de Julie in Pui, 8 Feb 2011 | 2259 vizualizari

 

O rețetă exotica pentru cei care iubesc combinațiile dintre carne ,sosuri
dulci-acrișoare și fructe. O mâncare simplă și elegantă numai bună de preparat persoanei iubite de ziua indrăgostiților.

 

INGREDIENTE

  • 2 copănele de pui, 
  • 2 portocale,
  • 2-3 linguri zeama de lămâie,
  • 1 linguriță cu miere, 
  • 3-4 linguri ulei de măsline,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute, 
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • morcov
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocale:

Se amestecă zeama de la o portocală cu zeama de lamâie, mierea , uleiul de măsline și 1/2 cană cu apă. Carnea de pui se apală, se condimentează cu sare, piper, boia dulce și iute după gust. Se presară cu un praf de cimbru și cu puțin rozmarin. Cu ajutorul unui cuțit se fac mici crestaturi in carne și se pun felii de portocală. Se pun copănelele in amestecul lichid și se lasă la rece pentru 2 ore. Se adaugă apoi felii de morcov și se introduce vasul la cuptor 25-30 minute acoperit și incă puțin fără capac până când carnea se rumenește frumos.



Se servește alături de garnitură de orez și cu decor din felii de portocală.

Și nu cred că ați refuza lânga așa o mâncare veselă și un pahar mare cu vin alb sec, ce "desface limbile și imbată narile." :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Pasiune pentru bucatarie 1

08.02.2011, 20:55

arata foarte bine,dar eu nu sunt adepta acestor combinatii

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:24

epurasha2bb 1

10.02.2011, 09:04

ce frumos arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la microunde