Reteta de pulpe de pui in sos de mustar

de Constelatialeu in Pui, 17 Sep 2022 | 6568 vizualizari

 

Incearca si tu aceasta reteta de pulpe de pui in sos de mustar!
Sunt necesare cateva ingrediente: pulpe, vin, mustar
M-am trezit fara chef de nimic, asa-i cand esti singura acasa, n-ai chef de facut haleala, unde mai pui ca si ploua, deci doar chef de somn si leneveala. Dar ma puse ispita sa deschid leptopul, asa de plictiseala si cand am deschis facebucele mi-a sarit direct in fata reteta lui Gaby a lui Duceag sau Papa Bun cum isi spune pe blogul ei. Aratau intr-un mare fel pulpele alea pe care le prezenta ea in reteta incat m-am pus sa-mi fac ca lesinam de pofta, la mine e greu cand ma loveste pofta.....Am facut minuscule modificari, in rest am facut ce a zis Gaby. Hai ca iar ma intind la povesti si uit sa scriu reteta, raman doar cu introducerea .......

 

INGREDIENTE

  • Iata care sunt ingredientele pentru reteta de pulpe de pui in sos de mustar:
  • 3 pulpe intregi, nu foarte mari ( ea a avut 6 copanele)
  • 60 ml vin alb demidulce si-o lingurita zahar brun ( ea a pus vin alb dulce)
  • 5 catei de usturoi ( ea a pus 3-4)
  • cimbru uscat
  • boia iute ( ea a pus boia dulce)
  • piper mozaic macinat - asta am pus doar eu
  • 1 lingura de mustar dulce de Tecuci - al el nu stiu de care a fost
  • ulei
  • sare
  • apa
  • si neaparat nu pierde timpul pe facebuce- asa a zis ea, la fel recomand si eu, stai langa tigaie si ai grija sa iasa buna mancarea, sa nu o arzi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de pulpe de pui in sos de mustar:

Cum se pregateste Reteta de pulpe de pui in sos de mustar:

Dupa ce mi-am pregatit toate ingredientele, sa nu umblu bezmetica dupa ele si sa uit ceva, m-am apucat sa-mi dau pofta din cui si sa pregatesc haleala pentru azi. Pentru ca n-am avut vin alb dulce si doar demidulce am apelat la un truc, am pus in vin o lingurita de zahar brun si l-am dizolvat bine. Am spalat pulpele si le-am uscat de apa cu un servet, am zdrobit usturoiul si am pus tigaia wok sa se incinga. Am adaugat in tigaie ulei - am pus mai multisor ca-mi place mai uleios sosul, dar daca ai probleme cu uleiul pui mai putin- am pus pulpele la calit, le-am rumenit pe tote partile, am presarat un pic de sare. Dupa ce le-am rumenit pe toate partile am turnat vinul si am lasat sa se evapore, intorcand pulpele pe toate partile, sa se imbine aromele. Am adaugat usturoiul zdrobit- zdrobit isi pastreaza maximul de aroma- am adaugat cca 100 ml apa, am pus capac peste tigaie , am redus focul la mediu spre mic. Dupa cca 10 min am mai adaugat din nou apa, pentru ca scazuse, am tot repetat figura de vreo 3 ori, cat sa se patrunda bine puiul.Spre final am adaugat boia, cimbru si piper, inca un strop de apa si 5 min sa se patrunda aromele. Am adaugat mustarul si am potrivit de sare. Am uitat sa specific ca nu trebuie sa ai mult sos in tigaie, e pe minimalist, putin si bun. Cam asta a fost reteta, eu mi-am facut pofta, am mancat cu castraveti proaspat murati, nu mi-a trebuit nici o garnitura.  Multumesc Gaby pentru reteta, delicioasa ! 

Vezi si reteta de Pulpe de pui in vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pulpe de pui in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui crocant la cuptor