Pui cu sos de capere si mustar

de - Andreea - in Pui, 2 Oct 2014 | 4123 vizualizari

 

Stiti retetele acelea care sunt atit de bune incat atunci cand termini de mancat mai vrei o portie ? Asa este cu reteta aceasta .DELICIOASA .
Reteta am gasit-o la Gabitza ( Gaby_d) si a fost pe placul intregii familii.
Merita incercata !

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe pui superioare
  • 1\2 ceapa uscata alba
  • 3 fire ceapa verde
  • 200 ml apa
  • 1\2 cub knorr
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura sos de soia
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de capere si mustar:

Carnea o spalam si o punem la fiert in apa rece cu sare. Cand carnea a fiert, scurgem apa,indepartam pielita si punem carnea deoparte . ( daca va place puteti pastra si pielita pulpelor ) .

Punem ulei la incins intr-o tigaie antiaderenta la foc potrivit . Cand uleiul s-a incins,punem bucatile de carne ,le stropim cu sosul de soia si le lasam la calit pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti . 

Adaugam apoi ceapa spalata si tocata marunt si lasam la calit cateva minute . 

Separat amestecam apa cu , cubul knorr ( daca aveti supa de pui e si mai bine ! ) si adaugam in tigaia cu carne . 

Dam focul la mic spre mediu si lasam la fiert circa 20 minute .Potrivim de sare si piper . 

Separat amestecam smantana cu mustarul . Punem din sosul din tigaie,amestecam , apoi turnam sosul de smantana in tigaia cu carne.

Punem si caperele ,amestecam bine si lasam pe foc inca 5-10 minute. 

Inchidem focul,punem in farfurii si servim ! 

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de capere si mustar" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de mustar si praz