Pui pe sticlă

de Panacris in Pui, 8 Dec 2013 | 3407 vizualizari

 

Eee, Zmeii mei au fost prea mici când preparam puiul pe sticlă. Fiind în vizită la cumetrii, s-au minunat și au zis mama nu ne-a făcut așa ceva niciodată! Imediat mi s-a zburlit coama de Zmeoiacă, cu așa???, da, ne faci pe vasul ăla cu sârme :D adică în vasul special pentru pui la rotisor în cuptor. Așa că am luat măsuri și am revenit la vechea metodă ;) Simplu și gustos, dar cel mai important ingredient rămâne sticla de bere :D

 

INGREDIENTE

  • pui grill 1 bucată de cca. 2700 g,
  • unt,
  • sare aromată cu cimbru,
  • boia de ardei dulce,
  • măr ionatan 1 bucată,
  • sticlă goală de bere 1 bucată
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticlă:

Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit. Se unge pe dinafară și pe interior cu unt, se asezonează de sare aromată cu cimbru, boia de ardei dulce.


Între timp sticla de bere se umple cu apă, apoi se infige puiul pe ea. În gât se pune un măr tăiat în două, se acoperă cu pielea gâtului și se pune puiul într-o tavă termorezistentă, unde se adaugă puțină apă, pentru ruperea tremică, adică să nu se spargă sticla. Apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 200 grade.


Din când în când se unge puiul cu zeama lăsată. Când se înțeapă puiul și zeama ce se scurge din el este clară, limpede înseamnă că puiul nostru e gătit și se poate consuma alături de piure de cartofi și mujdei de usturoi.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticlă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Panacris 1

09.12.2013, 07:33

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

La Ancuta 1

09.12.2013, 08:42

saptamana trecuta am facut si eu, ca de mult nu mai facusem

Giana 1

12.05.2014, 16:46

de mult e pe lista

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci la cuptor