Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar

de Miha in Pui, 19 Dec 2010 | 2892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 pahare suc de rosii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • cimbru
  • Mamaliga la gratar:
  • mamaliga
  • unt
  • telemea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar:

De cand am facut reteta de Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi, atunci cand sunt in pana de idei apelez la ea. De data aceasta am facut mamaliga la gratar, dupa o idee preluata de la Silvia.


Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.


Se face o mamaliga mai groasa. Cand este gata se adauga putin unt si telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mici. Se omogenizeaza, apoi se intinde in strat de cca 1 - 1.5 cm grosime pe un platou uns cu unt. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinta. Patratelele de mamaliga se presara cu sare mare, apoi se pun la prajit pe gratarul bine incins.


Pulpele de pui se servesc alaturi de mamaliga prajita si sosul de rosii.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

25.12.2010, 14:10

Cris2711 1

27.12.2010, 13:35

reteta de 5f si de o mie de puncte

Miha 1

27.12.2010, 14:22

Multumesc mult tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ciuperci