Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar

de Miha in Pui, 19 Dec 2010 | 4802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 pahare suc de rosii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • cimbru
  • Mamaliga la gratar:
  • mamaliga
  • unt
  • telemea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar:

De cand am facut reteta de Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi, atunci cand sunt in pana de idei apelez la ea. De data aceasta am facut mamaliga la gratar, dupa o idee preluata de la Silvia.

Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.

Se face o mamaliga mai groasa. Cand este gata se adauga putin unt si telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mici. Se omogenizeaza, apoi se intinde in strat de cca 1 - 1.5 cm grosime pe un platou uns cu unt. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinta. Patratelele de mamaliga se presara cu sare mare, apoi se pun la prajit pe gratarul bine incins.

Pulpele de pui se servesc alaturi de mamaliga prajita si sosul de rosii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui marinate la cuptor(by Anisoara)