Pui cu sos picant a la Ionix

de ionix in Pui, 3 Oct 2009 | 2110 vizualizari

 

poza principala nu-i prea clara :S... daaar, e bun de-ti vine sa-ti lingi degetele... yummilicious!

 

INGREDIENTE

Pentru pui:
  • 2 piepti de pui
  • 3-4 linguri de mustar cu hrean
  • 5-6 catei usturoi
  • pudra de chili (boia de ardei iute), sare
  • 1 lingura ulei masline
Pentru sos:
  • 1ardei iute
  • 1 ardei gras rosu sau capia
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 rosii
  • o ceapa galbena mica
  • 5-6 linguri sos de rosii
  • 2 linguri ulei
  • circa 300 ml apa
  • busuioc, sare, pudra de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos picant a la Ionix:

Din mustar, ulei, usturoi si condimente se face o pasta . Pieptii de pui se taie in felii subtiri. Pe o tavita se unge un pic de sos, si se aseaza bucatile de piept in straturi astfel incat intre straturi sa ungem bine cu sos. Se acopera tavita cu folie de plastic si se da la frigider circa 30-40 minute.


Apoi se scot din frigider si se frig pe gratarul de aragaz.



Pentru sos:




  • Rosiile si ardeiul iute se coc, se decojesc si se taie cubulete.

  • Se incinge uleiul intr-o tigaie mai inalta.

  • In uleiul incins se pune ceapa taiata marunt.

  • Cand ceapa s-a inmuiat un pic se adauga rosiile si ardeiul iute,

  • Se adauga si ardeiul rosu taiat marunt.

  • Se lasa sa se patrunda unele pe altele legumele si se adauga apa.

  • Cand incepe sa fiarba un pic se adauga condimente si usturoiul pisat bine.


Sosul se pune peste pieptul de pui iar drept garnitura eu am folosit orez alb.

Se serveste atat cald cat si rece. Cand e rece se simte iuteala mai bine.

Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos picant a la Ionix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ionix 1

04.10.2009, 11:24

asa-i Bucataras... o nebunie... am facut ieri din nou pt c-au venit niste musafiri si au zis ca n-au mai mancat de foarte mult timp ceva asa bun

Miha 1

14.10.2009, 00:05

Ce faci Ionix-ule?Pe unde-ai disparut?

ionix 1

14.10.2009, 18:09

Mihaaaaaaaaaaaaaaaa... fac bine... am fost un pic cam ocupata si n-am avut timp sa vizitez bucataras sau sa postez pe site.... ma bucur tare mult ca mi-ai dus lipsa... trebuie sa "verific" ce-ai mai gatit... hehehe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu mamaliguta