Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor

de ionix in Pui, 5 Oct 2010 | 4086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 ciocanele
  • o vanata mare
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 gogosar
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • ¾ lingura cu busuioc uscat
  • Sare
  • 6-7 boabe de piper boabe strivite
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 3-4 linguri cu vin alb sec
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor:


Spalam bine ciocanele, le asezam intr-un vas de yena si le dam cu jumatate din ulei.


Presaram sare, jumatate din piper, jumatate din busuioc.


Punem deasupra ceapa taiata julien, gogosarul julien si usturoiul feliute.


Turnam apa cat sa acopere pana la jumatate puiul si dam la foc iute, NU PREINCALZITI CUPTORUL.


Intre timp curatam dovleceii si vanata de coaja si le taiem felii mai grosute.


Lasam puiul la cuptor cat sa dea intr-un clocot, pe ambele parti, nu mai mult de 15 minute.


Scoatem vasul din cuptor si lasam usa de la cuptor deschisa.


Scoatem din vas ciocanele si asezam vinetele si dovleceii.


Punem peste: ce a mai ramas din ulei, sare, restul de piper si restul din cantitatea de busuioc.


Peste dovlecei si vinete, asezam din noi ciocanelele.


Dam la cuptor, la foc mic, pana se rumenesc ciocanelele.


Spre final stropim cu vin.


Eu am servit langa un pilaf cu ardei rosu.


Se serveste cald cu un vin alb sec.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ionix 1

06.10.2010, 15:13

hai ca-ti dau si de aici multumesc pt furci

epurasha2bb 1

06.10.2010, 20:00

nadina73 1

07.10.2010, 02:14

super bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi