Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor

de ionix in Pui, 5 Oct 2010 | 8263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 ciocanele
  • o vanata mare
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 gogosar
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • ¾ lingura cu busuioc uscat
  • Sare
  • 6-7 boabe de piper boabe strivite
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 3-4 linguri cu vin alb sec
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor:

Spalam bine ciocanele, le asezam intr-un vas de yena si le dam cu jumatate din ulei.

Presaram sare, jumatate din piper, jumatate din busuioc.

Punem deasupra ceapa taiata julien, gogosarul julien si usturoiul feliute.

Turnam apa cat sa acopere pana la jumatate puiul si dam la foc iute, NU PREINCALZITI CUPTORUL.

Intre timp curatam dovleceii si vanata de coaja si le taiem felii mai grosute.

Lasam puiul la cuptor cat sa dea intr-un clocot, pe ambele parti, nu mai mult de 15 minute.

Scoatem vasul din cuptor si lasam usa de la cuptor deschisa.

Scoatem din vas ciocanele si asezam vinetele si dovleceii.

Punem peste: ce a mai ramas din ulei, sare, restul de piper si restul din cantitatea de busuioc.

Peste dovlecei si vinete, asezam din noi ciocanelele.

Dam la cuptor, la foc mic, pana se rumenesc ciocanelele.

Spre final stropim cu vin.

Eu am servit langa un pilaf cu ardei rosu.

Se serveste cald cu un vin alb sec.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ionix 1

06.10.2010, 15:13

hai ca-ti dau si de aici multumesc pt furci

epurasha2bb 1

06.10.2010, 20:00

nadina73 1

07.10.2010, 02:14

super bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sare la cuptor