Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

de Merisor in Pui, 2 Sep 2013 | 4469 vizualizari

 

Este o mancare tare gustoasa, asemanatoare ostropelului de pui.

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (pulpe, piept, aripi)
  • 1,5 l apa
  • 5 rosii mari
  • 3 ardei capia copti
  • 2-3 capatani de usturoi
  • foi de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • 3 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt:

Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei. 

Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi de dafin, intr-un vas acoperit.

Cand atinge punctul de fierbere inlaturam spuma si reducem intensitatea focului.

Lasam sa fiarba pana cand se patrunde carnea la testul cu furculita, aproximativ o ora la foc mediu, atat a durat la mine.

Intre timp pregatim ardeiul(eu am folosit de la congelator), rosiile pe care le oparim in putina apa fiarta, le decojim si usturoiul pe care il curatam si le trecem impreuna prin robot.

Toate acestea le adaugam peste carnea de pui si mai lasam pe foc 20 de minute, asezonand cu piper si sare si zahar, dupa gust.

Intr-un bol punem faina si incepem sa diluam punand putin cate putin din supa si amestecand continuu cu o furculita.

Apoi turnam faina diluata in vasul de pe foc si omogenizam bine printre carnea de pui.

Mai lasam pe foc 5 minute, mestecand din cand in cand, mai adaugam daca este cazul sare si piper si oprim focul, dupa care adaugam patrunjelul tocat.

Este usor picanta si foarte gustoasa.

 

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi de mamaliguta calda.

2

Se poate adauga si smantana in timpul servirii.

3

Foile de dafin se vor inlatura dupa 20-30 minute de fierbere, altfel devin amarui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mirela0911 1

03.09.2013, 14:29

ce pofta mi-ai facut!

gaby_duceag 1

03.09.2013, 14:35

ce gust bun tre' sa aiba sosul ala

Micutza Luana 1

03.09.2013, 18:13

mie foamee

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de rosii