Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

de Andra_Constantinescu in Pui, 21 Sep 2018 | 611 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"
Nu sunt mare fan sarmale, dar acestea mi-au placut foarte mult. Ideea cu dovleacul placintar am preluat-o de la Alex Teacher, ideea cu carnea de pui am avut-o eu, iar ideea cu foile de varza alba a avut-o mama. Din toate aceste ingrediente combinate au rezultat niste sarmale dulci-acrisoare, care s-au potrivit de minune cu smantana, mamaliguta si ardei iute.
Si daca tot imi ramasasera condimentele pentru sarmale de la Delikat nefolosite, iata ca acum a fost momentul sa le folosesc si tot ce pot sa spun este ca au dat un gust foarte bun carnii. Pentru condimentarea verzei am folosit amestec de ierburi si boia, tot de la Delikat.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 2 cepe
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • putin piper macinat
  • 200 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 500 g carne tocata de pui (din pulpa)
  • 50 g orez
  • 1 ou
  • 1 plic de condimente pentru sarmale de la Delikat (23 g)
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura faina
  • Alte ingrediente:
  • 1 varza alba (2,1 kg)
  • apa
  • sare
  • 1 varf de lingurita de sare de lamaie
  • 4 linguri bulion
  • cateva boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de amestec de ierburi si boia de la Delikat
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar:

Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.


Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.


Cand apa incepe sa fiarba se pune varza in ea cu cotorul in jos. Dupa ce isi schimba culoarea, se intoarce pe partea cealalta si se mai tine pana cand foile incep sa se desprinda de cotor. In total se tine circa 5 minute la foc. Se scoate apoi pe o tava si se lasa sa se racoreasca.


Se pregateste umplutura: se curata ceapa de foi, se spala si se toaca, apoi se caleste in ulei, cat sa se inmoaie, adaugand peste ea un praf de sare si putin piper proaspat macinat.


Dovleacul curatat de coaja si seminte se spala, se da pe razatoarea mare si se pune peste ceapa. Dupa ce se inmoaie si acesta, se adauga carnea tocata si orezul. Se mai tine totul la foc 2-3 minute, apoi se transfera intr-un castron si se lasa sa se racoreasca. Se adauga oul si condimentele, bulionul, iar la final faina, daca este necesar. Se amesteca totul.


Se pun deoparte doua foi de varza. Se pregatesc restul foilor. Se impacheteaza sarmalele, infasurand o lingura de umplutura intr-o foaie. Se continua tot asa pana cand se termina umplutura.


Varza care ramane se toaca. Jumatate din ea se pune intr-o cratita si se amesteca cu doua linguri bulion, cateva boabe de piper, doua foi de dafin si o lingurita de amestec de ierburi si boia.


Se asaza sarmalele. Peste ele se pune restul de varza tocata, iar peste aceasta se presara doua linguri de bulion si o lingurita de amestec de ierburi si boia. Se adauga o cana cu apa. Se acopera totul cu cele doua foi de varza pastrate.


Se pune cratita cu sarmale la foc pana cand incepe sa clocoteasca, apoi se baga la cuptorul preincalzit pana cand carnea este gatita. Se mai adauga apa daca este necesar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

simona72 1

22.09.2018, 20:05

Foarte bună combinația cu dovleac, dar prefer cu carne de porc sau vițel!

mirela0911 1

23.09.2018, 16:01

Cred ca au iesit tare gustoase cu dovleac!

Panacris 1

24.09.2018, 09:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu crupe-reteta de post