Pui frantuzesc cu ciuperci si smantana

de Sidy in Pui, 30 Dec 2011 | 9000 vizualizari

 

Daca vrei un sos rafinat care sa schimbe gustul mancarii in ceva absolut savuros, trebuie sa gatesti un sos alb frantuzesc cu ciuperci. Alaturi de bucatile fragede de pui si mamaliguta aburinda , a iesit ceva savuros...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1,5 kg
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 150 ml smantana grasa
  • 4-5 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita ierburi a la Provence
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 100 ml vin alb
  • 400 ml supa de carne
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui frantuzesc cu ciuperci si smantana:

Dezosam puiul si taiem cuburi carnea.


Punem la topit 2-3 linguri unt in care vom praji carnea de pui . Adaugam si uleiul de masline si amestecam in carne sa se rumeneasca bine pe toate partile.Cand sunt gata rumenite, adaugam faina si vinul, amestecam sa nu se faca cocoloase apoi adaugam treptat supa de pui .Asezonam si cu mirodeniile si lasam sa fiarba la foc mic 30 de minute.


Ciupercile le spalam bine, le taiem feliutesi le sotam in restul de unt topit cu zeama de lamaie aproximativ 7-10 minute. Ceapa o curatam si o tocam marunt , apoi o caramelizam cu zaharul si 2 linguri vin , intr-o tigaie.


Cand puiul este gata, adaugam ciupercile si ceapa caramelizata cu sosurile lasate cu tot, lasam sa dea in clocot 5 minute, adaugam smantana si patrunjelul tocat.


Asezonam daca mai este cazul si servim puiul alaturi de o mamaliguta calda, proaspat facuta.


Pofta mare !


TIPS-URI

1

Aici aveti un filmulet cu dezosarea puiului; film luat de pe net...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui frantuzesc cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

10.02.2012, 18:22

Ce frumos arata!!!

horia 1

10.02.2012, 21:26

prezentare de nota 10,reteta de milioane,in plus aspectul vesel parca te face s-o savurezi si cu ochii !

deyutzky 1

10.02.2012, 21:43

buna tare mancarica asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci