Pui frantuzesc cu ciuperci si smantana

de Sidy in Pui, 30 Dec 2011 | 6803 vizualizari

 

Daca vrei un sos rafinat care sa schimbe gustul mancarii in ceva absolut savuros, trebuie sa gatesti un sos alb frantuzesc cu ciuperci. Alaturi de bucatile fragede de pui si mamaliguta aburinda , a iesit ceva savuros...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1,5 kg
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 150 ml smantana grasa
  • 4-5 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita ierburi a la Provence
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 100 ml vin alb
  • 400 ml supa de carne
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui frantuzesc cu ciuperci si smantana:

Dezosam puiul si taiem cuburi carnea.


Punem la topit 2-3 linguri unt in care vom praji carnea de pui . Adaugam si uleiul de masline si amestecam in carne sa se rumeneasca bine pe toate partile.Cand sunt gata rumenite, adaugam faina si vinul, amestecam sa nu se faca cocoloase apoi adaugam treptat supa de pui .Asezonam si cu mirodeniile si lasam sa fiarba la foc mic 30 de minute.


Ciupercile le spalam bine, le taiem feliutesi le sotam in restul de unt topit cu zeama de lamaie aproximativ 7-10 minute. Ceapa o curatam si o tocam marunt , apoi o caramelizam cu zaharul si 2 linguri vin , intr-o tigaie.


Cand puiul este gata, adaugam ciupercile si ceapa caramelizata cu sosurile lasate cu tot, lasam sa dea in clocot 5 minute, adaugam smantana si patrunjelul tocat.


Asezonam daca mai este cazul si servim puiul alaturi de o mamaliguta calda, proaspat facuta.


Pofta mare !


 

TIPS-URI

1

Aici aveti un filmulet cu dezosarea puiului; film luat de pe net...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui frantuzesc cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

10.02.2012, 18:22

Ce frumos arata!!!

horia 1

10.02.2012, 21:26

prezentare de nota 10,reteta de milioane,in plus aspectul vesel parca te face s-o savurezi si cu ochii !

deyutzky 1

10.02.2012, 21:43

buna tare mancarica asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mascarpone şi smântână