Pui gatit cu orez basmati si mazare

de nico15 in Pui, 22 Aug 2011 | 6782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne de pui, de preferat pulpe superioare fara os si piele
  • 3 cesti de orez basmati cu bobul lung
  • 4-5 linguri de sos soia
  • 1-2 lingurite sos de stridii
  • 3 linguri vin de orez(vin alb sec)
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 bucatica de ginger, cat o nuca
  • 70-100 g de mazare
  • optional ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui gatit cu orez basmati si mazare:

Se fierbe orezul astfel incat sa ramana bob cu bob, la o ceasca de orez se pun 3 cesti de apa, se sareaza un pic si se va fierbe.

La fel procedam si cu mazarea o punem si pe aceasta la fiert pana se-nmoaie si poate fi adaugat peste orez.

 Bucatile de carne se pun la marinat, dupa cum urmeaza: se taie mici patrate sau cubulete si se adauga in marinada formata din sosul de soia, vinul de orez, sare,uleiul de susan si amidonul. Se lasa cel putin 20 de minute dupa care incingem wok-ul si turnam uleiul in care numai dupa ce este incalzit bine introducem gingerul tocat marunt care se projeste cateva secunde dupa care adaugam carnea pe care o lasam 4 minute sa se prajeasca frumos, dupa care tot continutul wok-ul se va rasturna peste orez si se mai da la foc inca 10 minute iar cratita va fi acoperita

 La final se mai poate adauga sos de soia si se adauga optional ceapa verde tocata asiatic in unghi.

 

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui gatit cu orez basmati si mazare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prânzul de Duminică – Copănele de pui cu cus cus