Pui gatit cu orez basmati si mazare

de nico15 in Pui, 22 Aug 2011 | 5092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne de pui, de preferat pulpe superioare fara os si piele
  • 3 cesti de orez basmati cu bobul lung
  • 4-5 linguri de sos soia
  • 1-2 lingurite sos de stridii
  • 3 linguri vin de orez(vin alb sec)
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 bucatica de ginger, cat o nuca
  • 70-100 g de mazare
  • optional ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui gatit cu orez basmati si mazare:

Se fierbe orezul astfel incat sa ramana bob cu bob, la o ceasca de orez se pun 3 cesti de apa, se sareaza un pic si se va fierbe.


La fel procedam si cu mazarea o punem si pe aceasta la fiert pana se-nmoaie si poate fi adaugat peste orez.



Bucatile de carne se pun la marinat, dupa cum urmeaza: se taie mici patrate sau cubulete si se adauga in marinada formata din sosul de soia, vinul de orez, sare,uleiul de susan si amidonul. Se lasa cel putin 20 de minute dupa care incingem wok-ul si turnam uleiul in care numai dupa ce este incalzit bine introducem gingerul tocat marunt care se projeste cateva secunde dupa care adaugam carnea pe care o lasam 4 minute sa se prajeasca frumos, dupa care tot continutul wok-ul se va rasturna peste orez si se mai da la foc inca 10 minute iar cratita va fi acoperita



La final se mai poate adauga sos de soia si se adauga optional ceapa verde tocata asiatic in unghi.







Pofta Buna



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui gatit cu orez basmati si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

adasev12 1

23.08.2011, 16:52

buna

Lau 1

23.08.2011, 21:27

bun

adry88 1

24.08.2011, 11:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole alba cu ceafa afumata

ieri la 23:13

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci si pulpe de pui