Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi

de Zamfira in Pui, 26 Mai 2013 | 17675 vizualizari

 

Kotopoulo Skorthato - Lemon Garlic Chicken
O excelentă reţetă a bucatariei greceşti, aromă, savoare, parfum...da, da....o combinaţie de zile mari. Reţeta este uşor de pregătit – rafinamentul nu este punctul forte al grecilor – şi se bazează pe ingrediente naturale şi sănătoase. Mâncarea este de tip mediteranean, având caracteristici comune cu cea italiană sau turcească.
,,Bucătăria grecească are o istorie bogată, de peste 4000 de ani. De altfel, prima carte de bucate a lumii a fost scrisă de un grec înaintea erei noastre. În timp, reţetele greceşti s-au mai schimbat, fiind influenţate şi de popoarele cu care grecii au interacţionat de-a lungul timpul. Prin intermediul Imperiului Roman, multe reţete culinare greceşti s-au răspândit în toată Europa şi nu numai cucerind gurmanzii de ieri şi de azi."
Sursa: Bucataria greceasca

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 700 g cartofi noi (mai mici)
  • 1-2 lamai
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 lingura mare de oregno
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi:

Spalam cartofii noi (de preferat cu un burete pentru a indeparta resturile de pamant, vom coace cartofii in coaja). Taiem cartofii in doua sau bucati mai mari si ii saram.

Spalam si crestam putin pulpele de pui, saram si piperam dupa gust.

Pregatim un sos gustos din ulei si oregano, jumatate il turnam peste cartofi restul peste pulpele de pui. Amestecam cartofii cu acest sos si sare si ii asezam intr-o tava tapetata cu pentru copt.

Feliem 1-2 lamai si stopim pulpele cu zeama stoarsa din fiecare felie.

Asezam pulpele in tava langa cartofi, deasupra cartofilor dar si al pulpelor asezam feliutele de lamai stoarse dar si cateii de usturoi taiate in 2-3. Punem tava in cuptorul incalzit pentru 40 de minute. Intoarceti cartofii de 2-3 ori, iar dupa 20 minute si pulpele de pui.

In final presaram tot meniul cu patrunjel verde tocat marunt.

Poate fi servita cu o salata din ceapa rosie (taiata marunt) si masline.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor