Pui in stil mediteranean

de simona72 in Pui, 23 Apr 2019 | 4170 vizualizari

 

Puiul are la baza marinarea cu iaurt. Aromele de astazi sunt fresh si reconfortante. Menta, lamaia, oregano si uleiul de masline ma duce cu gandul la Grecia, la vacanta… 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Carne de pui (pulpe, aripi, piept)
  • Pentru marinare:
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa piper proaspat rasnit
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 mana frunze proaspete de menta tocate fin
  • Coaja si zeama de la jumatate lamaie
  • Pentru garnitura:
  • 1 castron de cus-cus
  • 1 castron apa fierbinte
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 legatura mare de patrunjel tocat fin
  • 1 mana de menta proaspata tocata fin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 3-4 rosii taiate cubulete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in stil mediteranean:

Carnea se portioneaza, pieptul se lasa intreg si se cresteaza usor pentru a patrunde mai bine aromele.

Pentru marinare: toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Se pune carnea, se amesteca bine cu mainile sau cu lingura. Este important carnea sa fie „imbracata” bine in aceasta marinada. Se pune folie peste castron si se da la frigider pentru cel putin 30 minute.

Pentru prajire ar fi de preferat la gratar. Dar merge la fel de bine si la cuptor sau in tigaia gril. Eu am ales varianta la cuptor.  In tava mare a aragazului captusita cu hartie de copt am pus carnea si toata marinada. Se da la cuptorul incins la 190 grade C, pentru 35-40 minute.

Pentru garnitura: intr-un vas mai mare se pune cus-cusul. Se adauga atata apa clocotita cat cus-cus ati pus(se masoara cu acelasi castron). Se amesteca usor cu o lingura, se pune capac sau folie alimentara peste vas. Se lasa 10 minute la hidratat. Dupa cele 10 minute cus-cusul a crescut in volum, a absorbit toata apa. Cu o furculita amestecam usor, de fapt il aerisim, il afanam. Adaugam restul de ingrediente mentionate mai sus si amestam. Asezonam dupa gust.

Se serveste calda sau rece o portie de cus-cus cu pui. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si cus cus