Pui Kentucky (KFC)

de MOKUSKA in Pui, 31 Mai 2014 | 2702 vizualizari

 

INGREDIENTE

Condiment:

  • 5 ciocanele de pui (sau aripioare)
  • 1/2 lingurita de tarhon tocat (am folosit cel din borcan cu sare si strop de otet)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • chilli (sau boia iute) dupa gust
  • 1/4 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 100 g fulgi de porumb

Pane:

  • praf de piper
  • praf de chilli
  • 1 albus +1 ou
  • 4 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kentucky (KFC):

Condimentele se amesteca foarte bine intr-un mojar (pistil), pana devin o pasta. Ciocanelele se spala, se sterg de apa si se ung cu o parte din pasta de condimente. Se la sa cateva ore acoperite, la frigider (eu am lasat 12 ore), dupa care se fierb in apa cu praf de sare pana intra furculita in ele (dar nu cad de pe os, le verificam dupa 20 minute de fiert!)

Se  scot din apa, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se ung din nou cu pasta din condimente.

Fulgii de porumb (am folosit 3/4 din punga de 150 g) se sfarama in mojar, sau intr-o farfurie adanca cu un pic de piper si praf de chilli sau boia iute.

Intr-o farfurie adanca batem ouale (am folosit si albusul care a ramas de la sosul de usturoi KFC) cu praf de sare si restul pastei ce ne-a mai ramas.

Intr-o alta farfurie pregatim 4 linguri de faina.

Ciocanelele se dau prin faina, oua, faina, oua si fulgi de porumb.

Se prajesc in ulei incins, la foc mediu, pana se rumenesc, se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.

Se servesc cu sos de usturoi.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kentucky (KFC)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pui Kentucky (KFC)-0
Pui Kentucky (KFC)-1
Pui Kentucky (KFC)-2
Pui Kentucky (KFC)-3
Pui Kentucky (KFC)-4
Pui Kentucky (KFC)-5
Pui Kentucky (KFC)-6
Pui Kentucky (KFC)-7

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

01.06.2014, 16:47

vin la masa

MOKUSKA

MOKUSKA 1

01.06.2014, 17:01

va multumesc

mihaelar63

mihaelar63 1

05.06.2014, 01:06

Felicitari . Uite ca se poate si acasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!