Pui Kentucky (KFC)

de MOKUSKA in Pui, 31 Mai 2014 | 3630 vizualizari

 

INGREDIENTE

Condiment:

  • 5 ciocanele de pui (sau aripioare)
  • 1/2 lingurita de tarhon tocat (am folosit cel din borcan cu sare si strop de otet)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • chilli (sau boia iute) dupa gust
  • 1/4 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 100 g fulgi de porumb

Pane:

  • praf de piper
  • praf de chilli
  • 1 albus +1 ou
  • 4 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kentucky (KFC):

Condimentele se amesteca foarte bine intr-un mojar (pistil), pana devin o pasta. Ciocanelele se spala, se sterg de apa si se ung cu o parte din pasta de condimente. Se la sa cateva ore acoperite, la frigider (eu am lasat 12 ore), dupa care se fierb in apa cu praf de sare pana intra furculita in ele (dar nu cad de pe os, le verificam dupa 20 minute de fiert!)


Se scot din apa, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se ung din nou cu pasta din condimente.


Fulgii de porumb (am folosit 3/4 din punga de 150 g) se sfarama in mojar, sau intr-o farfurie adanca cu un pic de piper si praf de chilli sau boia iute.


Intr-o farfurie adanca batem ouale (am folosit si albusul care a ramas de la sosul de usturoi KFC) cu praf de sare si restul pastei ce ne-a mai ramas.


Intr-o alta farfurie pregatim 4 linguri de faina.


Ciocanelele se dau prin faina, oua, faina, oua si fulgi de porumb.


Se prajesc in ulei incins, la foc mediu, pana se rumenesc, se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.


Se servesc cu sos de usturoi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kentucky (KFC)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

01.06.2014, 16:47

vin la masa

MOKUSKA 1

01.06.2014, 17:01

va multumesc

mihaelar63 1

05.06.2014, 01:06

Felicitari . Uite ca se poate si acasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui