Pui Kung Pao

de Brindusa in Pui, 12 Feb 2010 | 3761 vizualizari

 

Denumirea acestui fel de mancare este destul de variata: Kung Po, Gung Po, Gung Bao, s.a. Oricum s-ar numi, este de fapt pui cu alune.

 

INGREDIENTE

  • 4 jumatati piept de pui, fara piele si os
  • 10 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita piper Sichuan (Szechuan)
  • putin ardei iute (dupa gust)
  • 100 g alune
  • 2 cepa verzi
  • 4 linguri ulei de susan (sau de porumb, floarea soarelui)
Pentru marinata
  • 1 1/2 lingurita amidon porumb
  • 2 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
  • 2 linguri sos soia
  • 1 lingura ulei de susan (optional)
Pentru sos
  • 4 linguri sos soia
  • 10 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita otet de orez(sau balsamic)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kung Pao:

Taie pieptul de pui in fasii mici, cat sa bagi in gura. Pune in marinata si lasa 30 minute.


Amesteca ingredientele sosului.


Intr-o tigaie mare pune 3 linguri de ulei la incalzit si prajeste alunele. Scoate-le din tigaie, adauga puiul si stir-fry 2 minute. Scoate puiul din tigaie. Pune restul de ulei si stir-fry usturoiul pentru 10 secunde. Adauga piperul Sichuan si ardeiul iute si lasa cateva secunde. Adauga puiul si sosul si fierbe la foc mic, sub capac, pana ce puiul e facut. Daca sosul scade prea mult poti adauga putina apa.


Adauga alunele si ceapa verde, amesteca putin si ia de pe foc. Serveste cu orez basmati.

 

TIPS-URI

1

Tehnica stir- fry presupune ca putin ulei sa fie incalzit la temperaturi foarte mari (de asta nu se foloseste ulei de masline) intr-un wok (sau tigaie mare). In acest ulei se prajesc, amestecand mereu, bucati mici de cane sau legume. Aceste bucati nu trebuie sa fie mari, pentru a fi gata in timp scurt. De asemenea nu se pune o cantitate mare deodata in ulei

2

Piperul Sichuan (Szechuan) nu este o specie de piper, ci sunt fructele micute ale unui arbust ce creste in Asia. Gustul este dat, de fapt, de cojile acestor fructe. Acest piper este comercializat cu totul (coji + fruct), dar e bine ca fructul sa nu fie folosit in mancare pentru ca are o textura ca de nisip. (prima data cand l-am folosit am crezut ca n-am spalat bine legumele si a ramas nisip in ele!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kung Pao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sylvia 1

13.02.2010, 11:54

Vai ce bunatate salvez retetea nota maxima si eu am facut aseara taietei cu pui , fac f des si imi place la nebunie !!!Super reteta

ionela2682 1

13.02.2010, 18:47

bun tare cred ca este!

Brindusa 1

13.02.2010, 19:49

Sylvia, gand la gand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui gratinate cu broccoli