Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi

de laylalala in Pui, 20 Mai 2010 | 3354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pui (de 1,5 kg), fara piele, taiat in 4 portii
  • faina
  • 20 de catei de usturoi, curatati
  • 1 ½ tija de telina
  • 2 crengute de rozmarin proaspat sau ½ lingurita rozmarin uscat
  • 1 ½ crengute cimbru proaspat sau ¼ lingurita cimbru uscat
  • ½ cana vermut sec sau vin alb
  • ½ cana supa de pasare
  • ¾ lingurita sare
  • ½ lingurita piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi:

Se incinge cuptorul la 180°C.Intr-o tigaie mare, se incinge ulei de masline, la foc potrivit.Se da carnea prin faina, scuturand-o de faina in exces.Se pune o parte din carne in tigaie si se caleste cate 4 minute pe fiecare parte.Se pune intr-o tava de cuptor.Se caleste la fel si carnea ramasa, punand-o pe urma in tava.
Se adauga, in tigaie, usturoiul, telina, rozmarinul si cimbrul si se calesc 1 minut.Se adauga vermutul/vinul alb.Se mareste focul, se dau in clocot si se fierb timp de 2 minute, pana se evapora alcoolul.Se adauga supa de pasare, sarea si piperul in tigaie si se dau din nou in clocot.Se ia tigaia de pe foc.Se pun legumele si sosul lor in tava cu carne.Tava se acopera cu folie si se lasa la cuptor timp de 45 minute, pana cand carnea de pui este gata, iar usturoiul a inceput sa se inmoaie.
Se pun puiul si usturoiul pe farfurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu smantana si galusti