Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi

de laylalala in Pui, 20 Mai 2010 | 3300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pui (de 1,5 kg), fara piele, taiat in 4 portii
  • faina
  • 20 de catei de usturoi, curatati
  • 1 ½ tija de telina
  • 2 crengute de rozmarin proaspat sau ½ lingurita rozmarin uscat
  • 1 ½ crengute cimbru proaspat sau ¼ lingurita cimbru uscat
  • ½ cana vermut sec sau vin alb
  • ½ cana supa de pasare
  • ¾ lingurita sare
  • ½ lingurita piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi:

Se incinge cuptorul la 180°C.Intr-o tigaie mare, se incinge ulei de masline, la foc potrivit.Se da carnea prin faina, scuturand-o de faina in exces.Se pune o parte din carne in tigaie si se caleste cate 4 minute pe fiecare parte.Se pune intr-o tava de cuptor.Se caleste la fel si carnea ramasa, punand-o pe urma in tava.
Se adauga, in tigaie, usturoiul, telina, rozmarinul si cimbrul si se calesc 1 minut.Se adauga vermutul/vinul alb.Se mareste focul, se dau in clocot si se fierb timp de 2 minute, pana se evapora alcoolul.Se adauga supa de pasare, sarea si piperul in tigaie si se dau din nou in clocot.Se ia tigaia de pe foc.Se pun legumele si sosul lor in tava cu carne.Tava se acopera cu folie si se lasa la cuptor timp de 45 minute, pana cand carnea de pui este gata, iar usturoiul a inceput sa se inmoaie.
Se pun puiul si usturoiul pe farfurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui marinat in iaurt