Pui la cuptor cu sos de usturoi

de Brindusa in Pui, 17 Apr 2010 | 3889 vizualizari

 

Am adaptat dupa o reteta din "Retete mediteraneene" primita de la bucataras. V-o recomand, a iesit o minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 800 g piept de pui, crestat putin
  • 1 lamaie taiata felii
  • 200 ml vin alb
  • sare, piper dupa gust
  • legume dupa preferinta , trase in unt

Pentru marinada:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 ceapa rosie tocata fin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat

Pentru sosul de usturoi

  • 3 catei de usturoi
  • 1 pliculet sofran Kotany (1/4 lingurita)
  • 1 galbenus de ou
  • 200 ml ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri patrunjel verde, tocat marunt
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu sos de usturoi:

Amesteca ingredientele marinadei si lasa 10 minute sa se intrepatrunda aromele.


Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune pieptul de pui intr-o tava si freaca-l cu putina sare si piper. Toarna marinada deasupra si feliile de lamaie langa. Lasa la rece 20 minute. Dupa acest timp, toarna vinul in tava si baga la cuptor cam 40 minute (sau, in functie de cat de groasa e carnea, pana ce e facut, dar nu uscat).


In acest timp fa sosul. Zdrobeste usturoiul si fa-l ca o pasta, impreuna cu sofranul si sare. Adauga galbenusul si amesteca bine cam 1 minut. Adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. La sfarsit adauga patrunjelul si potriveste de sare, piper si lamaie.


Serveste carnea calda cu legume si sos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

madi_marin 1

17.04.2010, 20:53

super reteta...si imi plac mult si condimentele...

Dana Cristea - pusikmea 1

18.04.2010, 15:50

adry88 1

18.05.2011, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui fragede, la punga