Pui manastiresc

de Miha in Pui, 16 Mai 2013 | 7267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copănele de pui
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 75 g kaiser
  • 5 cepe verzi (doar partea albă și puțin din cea verde)
  • 50 ml vin alb
  • 50 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • 3 linguri smântâna
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Pentru că n-am avut pui de curte, dar aveam în congelator niște aripioare de pui și o spinare, am facut o supa clara de pui, pe care am folosit-o la prepararea acestei rețete, în loc de apă.


Punem vasul pe foc și topim o parte din unt. Adăugăm carnea, pe care am condimentat-o cu sare, piper și boia de ardei. O rumenim ușor pe toate parțile. Punem supa, atât cât să se acopere carnea, apoi dăm vasul la cuptor, pentru vreo jumătate de oră, timp în care ne vom ocupa de restul ingredientelor.


Topim restul de unt într-o tigaie și adaugăm kaiser-ul taiat fâșii. Amestecăm și prăjim kaiser-ul pâna se topește grăsimea. Adăugăm ceapa tocată și călim până se înmoaie, apoi punem și ciupercile spălate și tăiate felii.


După ce ciupercile s-au înmuiat puțin, turnăm vinul și mai adaugăm putina supă. Sărăm și piperăm după gust și punem și cimbrul și usturoiul pisat.


Scoatem vasul din cuptor și turnăm deasupra cărnii sosul cu ciuperci. Punem din nou pe foc și lăsăm la fiert, acoperit cu capac.


Trebuie să mai rezistați mirosului ce iese de sub capac, doar vreo 20 de minute, timp în care vom bate oul cu puțină sare, piper si smântână. Pregătim și verdeața, să o avem la îndemână, gata spălată și tocată mărunt.


Turnăm sosul de smântână în vas, peste carne, mai dăm câteva clocote și presărăm cu verdeață.


Se servește caldă, cu mămăligă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

DIANA B 1

08.03.2014, 11:00

Mihaita puiule , sa te pregatesti sa vii la Onesti ... azi i-a venit randul , toate lumile fac opturi sau se distreaza-n crasme , daca mai au vreun chef si mie-mi arde de pui manastiresc .

Miha 1

08.03.2014, 11:29

vai di mini... acu ma imbrac si vin!

reisnaor_2006 1

28.09.2014, 00:15

o idee minunata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc