Pui manastiresc

de Lia_ in Pui, 2 Oct 2013 | 3681 vizualizari

 

Nu puteam sa lipsesc eu din corul celor care au gatit aceasta bunatate.
Am preparat dupa reteta lui Gaby, schimbarile sunt insesizabile...
Un preparat foarte gustos, complet, pentru care am primit felicitari de la ai mei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 120 ml vin alb sec
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva fire de marar (optional)
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia.


Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins prajim la foc mediu carnea de pui pe ambele parti pana se rumeneste. Scoatem carnea in oala in care gatim mancarea finala. Stingem cu 1+1/2 cana de apa si dam focul la mic. Fierbem cu capac cam 45 minute (daca puiul e de casa) sau doar 30 minute daca aveti pui cumparat.


In acest timp calim cepele tocate julienne in restul de 2 linguri de ulei. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam ciupercile feliate si mai calim cam 2-3 minute. Stingem totul cu vin si 1/2 cana de apa si aducem la fierbere pentru 5 minute. Adaugam usturoiul strivit. Turnam sosul de ciuperci de mai sus peste pui, plus 3 linguri de smantana. Gustam sosul de sare si piper si mai adaugam daca e necesar. Aducem totul la fierbere si lasam sa fiarba la foc mic inca 20 minute. La final, adaugam ouale batute ca pt. omleta+restul de smantana+verdeturile tocate fin. Lasam sa mai dea doua clocote si stingem focul.


Se mananca cu mamaliguta.

 

TIPS-URI

1

Mancarea lasata pe a doua zi la reincalzire va coagula un pic oul dar gustul este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

03.10.2013, 12:57

Imi imaginez cat de bun a iesit..Este super

gaby_duceag 1

04.10.2013, 09:35

da..daca e by gaby...e bun, cum altfel....
))))

Lia_ 1

04.10.2013, 10:30

eu las pe altii sa experimenteze ca sa nu stric ingredientele si pe urma, daca e de bine, hop si io

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc