Pui pe sticla la cuptor(nr.1)

de vero_closca in Pui, 21 Apr 2010 | 12206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mare
  • putin ulei de masline
  • sare,
  • piper
  • 6 ardei grasi rosii
  • 6 cartofi noi roz
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 cub knorr de gaina
  • 1 pahar vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla la cuptor(nr.1):

puiul se curata,se spala si se usuca cu un servet .se unge cu ulei de masline,sare si piper si se aseaza pe un borcan sau o sticla umpluta pe jumatate cu apa.morcovul si ceapa se curata,se spala,se taie in rondele si se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu vinul,piper si cubul de gaina dizolvat intr-o ceasca de apa fierbinte.puiul se aseaza si el in acest vas.vasul de pune in tava de la aragaz,pe margine asezandu-se ardeii si cartofii spalati si curatati inainte.se introduce tava la cuptor si se coace aproximativ o ora la foc mediu.puiul se inteapa din cand in cand cu o scobitoare pt a verifica daca este gata si se stropeste cu sosul din vas.

se serveste cu ardei  si cartofi copti si cu sosul pe care il prepari astfel: mixezi morcovii si ceapa impreuna cu sosul de vin,treci prin sita si ...gata! e delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla la cuptor(nr.1)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu carne de pui