Pui umplut

de katty in Pui, 29 Feb 2020 | 2518 vizualizari

 

Un pranz de duminica in familie super delicios. Puteti umple puiul cu orice doriti, important este sa aveti un pui de calitate.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg(1,5 kg)
  • 1 ceapa
  • 200 gr ficat de pui
  • 200 gr ciuperci din conserva
  • 2 linguri cous cous+4 linguri apa
  • 3 oua
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia dulce
  • rozmarin uscat
  • 150 ml apa
  • 50 ml vin alb sec
  • 4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut:

Spalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu  sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior  si il lasam la rece pana pregatim umplutura.

In 2 linguri de ulei punem la calit ceapa tocata fin, apoi adaugam ficateii spalati, scursi si taiati bucati mici. Cand ficatul incepe sa se rumeneasca usor, adaugam ciupercile scurse, sare, piper si rozmarin.

Punem intr-o craticioara cele 4 linguri  de apa, le clocotim, apoi dam vasul jos si punem couscousul. Acoperim cu un capac  si lasam cateva minute pana se absoarbe toata apa.

Separam boabele cu o furculita, apoi adaugam couscousul peste ficatei.

Dupa ce s-a racorit compozitia, punem si ouale si omogenizam. Cu aceasta  compozitie vom umple puiul  pe care il asezam intr-o tava.

Turnam apa, vinul si cele 2 linguri de ulei ramase. Acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 40 de minute. Scoatem folia si lasam puiul sa se rumeneasca. Stropim puiul din cand in cand cu zeama din vas.

Servim puiul cu o salata de sezon.

TIPS-URI

1

puteti umplu puiul cu orice alta umplutura va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la ceaun cu cartofi noi