Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor

de ela in Pui, 13 Oct 2014 | 13616 vizualizari

 

un pui fraged ca se desfacea carnea de pe oase singura...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga pentru friptura
  • ulei (de masline am pus eu)
  • 1 pui (1,5-2 kg)
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 500 gr ficat pui
  • 1 ceapa
  • patrunjel cateva fire
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 3 felii paine mai veche
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • 1 lingura boia
  • 2 linguri smantana
  • putin garam masala (daca aveti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor:

Pregatim o marinata cu care vom unge puiul:punem intr-un bol cateva linguri de ulei cu 2 lingurite condimente de pui, boiaua, smantana, garam masala si un catel de usturoi pisat si cu aceasta ungem cu o pensula puiul atat in interior cat si in exterior si lasam sa stea cateva ore (daca avem timp).

Pregatim umplutura: Curatam ceapa si o taiem marunt si o punem la calit in putin ulei, apoi adaugam ficatul spalat, scurs bine si taiat marunt, apoi si ciupercile scurse si taiate si ele marunt, adaugam sare si piper dupa gust si lasam pe foc vreo 15-20 minute, amestecand din cand in cand.

Feliile de paine le inmuiem in putina apa apoi le stoarcem bine. Curatam vreo doi catei de usturoi si ii tocam.

Spre sfarsitul prepararii adaugam painea si usturoiul, apoi putin patrunjel tocat. Oprim focul, lasam cateva minute sa se racoreasca apoi punem ouale si amestecam bine. Lasam sa se raceasca putin apoi umplem puiul cu aceasta compozitie. Compozitia ramasa am pus-o in alta punga, in tava cu puiul, cam 20minute, apoi am scos-o si am servit-o langa pui si piure de cartofi.

Coasem puiul sau il prindem cu scobitori ca sa nu iasa umplutura, punem puiul in punga si o legam si cu o scobitoare gaurim punga langa locul in care am legat (cateva gauri). Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 45 minute, apoi intoarcem punga incet si mai lasam vreo 20 minute, iar apoi taiem cu grija punga si mai lasam vreo 15 minute in cuptor pana se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

se poate prepara puiul si direct in tava, fara punga dar atunci punem ulei si apa in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la cuptor