Piept de pui cu sos alb de ciuperci

de cristeena20 in Pui, 21 Sep 2014 | 16078 vizualizari

 

Simplu de facut si deosebit de bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara os
  • margarina vegetala
  • ulei de malsine
  • sare, piper alb si negru, concentrat knorr pudra , praf de usturoi, nucsoara
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 cutie de ciuperci (sau 150 gr ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mica; 2 catei de usturoi
  • 1 cutie de smantana dulce
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos alb de ciuperci:

- Pieptul de pui se feliaza in felii potrivite ca marime si mai subtiri. Le condimentam cu sare, piper alb praf, praf de knorr de pui, praf de usturoi si stropim cu vin alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de a-l gati.


- In tigaie punem ulei de masline la incins si adaugam feliile de carne. Punem deasupra inca cateva bucati de margarina, Lasam sa se prajeasca putin pe ambele parti (cca 2 minute pe fiecare parte) Le scoatem pe o farfurie. In tigaie punem ceapa tocata foarte fin si apoi usturoiul. Dupa ce am calit putin adaugam ciupercile feliate. Daca e nevoie adaugam inca putina margarina. Adaugam putina sare si piper alb macinat si cateva boabe zdrobite (4-5 boabe). Cand ciupercile s-au fript putin stingem cu vinul alb. Cand vinul scade putin adaugam bucatile de carne in tigaie. Amestecam si turnam putina apa fierbinte. Lasam 3 minute sa fiarba toate impreuna si turnam smantana lichida. Miscam tigaia bine si lasam cateva minute sa se ingroase putin sosul. Razuim putina nucsoara si la final adaugam patrunjel proaspat tocat fin.

 

TIPS-URI

1

Serviti alaturi de orez alb , pireu de cartofi sau cu paste .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos alb de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

kukibella 1

24.09.2014, 13:09

Xandrinne 1

24.09.2014, 14:51

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:15

prezenta cu un castron

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana