Pui Vindaloo

de Brindusa in Pui, 13 Feb 2011 | 6991 vizualizari

 

Vindaloo este un curry din estul Indiei, din regiunea Goa. Prin partile acelea influentele Portugheze au atins atat modul de preparare (cu vin sau otet), cat si numele, care provine din "Carne de Vinha d' Alhos".

 

INGREDIENTE

  • 4 catei de usturoi, rasi fin
  • 1 lingurita turmeric, praf
  • 3 cm radacina de ghimbir, ras fin
  • 1 lingurita coriandru, praf
  • 1/2 lingurita chimion, praf
  • 1/2 lingurita chili, praf (sau dupa gust)
  • 1/2 lingurita fenugreek
  • sare dupa gust
  • 50 ml otet balsamic (sau alt otet )
  • 50 ml vin rosu
  • 1 cutie tomate taiate mic 
  • 100 ml apa
  • 400 g piept de pui, taiat bucati mici
  • 3 frunze de curry
  • 1 cartof mare, taiat cuburi
  • 2 cepe mari, tocate
  • 2 linguri ulei de porumb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Vindaloo:


  • Intr-un castron amesteca primele 12 ingrediente cu carnea si lasa la rece 2 ore.

  • Pune cartoful in apa rece cat sa-l acopere

  • Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si prajeste ceapa si frunzele de curry la foc mediu 4 minute

  • Adauga carnea cu toata marinada si amesteca bine. Fierbe la foc mic 3-4 minute

  • Scurge cartofii si pune-i in tigaie.

  • Amesteca, si lasa la foc mic si acoperit pana ce carnea e moale (aproximativ 10 minute)

  • Serveste cu paine naan sau cu orez simplu. Presara patrunjel tocat inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Vindaloo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

13.02.2011, 23:05

Delicios,imi place

MotanLaOale 1

14.02.2011, 08:56

bun trebuie sa fie

adry88 1

10.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin