Pulpă de curcan cu cartofi noi la cuptor ~ 300~

de diaconta in Curcan, 27 Mai 2012 | 6048 vizualizari

 

Si uite aşa am ajuns la 300 de reţete.O fi mult o fi puţin? Habar n-am.Dacă privesc la cât de multe reţete au postat alţi bucătăraşi,sunt chiar puţine,dar ţinând cont de faptul că sunt un bucătar de week-end şi că îmi petrec mai mult timp amuzându-mă pe site decât gătind,e chiar o performanţă.
Când am intrat pe site,acum ceva vreme,nu m-aş fi gândit să postez atâtea reţete,dar mai cu zâmbete,mai cu pofte stârnite de alte reţete,cu epidemii care s-au lipit si de mine,uite ca s-a întâmplat să ajung la performanţa aceasta.
Dar nu numărul de reţete postate este ceea ce mă mulţumeşte cel mai mult ci faptul că am fost aici alături de voi,că am putut să mă destind atunci când eram prea obosita,să zâmbesc când problemele zilnice erau prea multe,ori să găsesc o informaţie interesantă,chiar fără legătură cu domeniul culinar.Pentru că nu-i aşa că e plăcut să întâlneşti oameni cu preocupări zilnice atât de diferite dar alături de care să te simţi bine.Dacă e să recunoaştem,de cele mai multe ori discuţia a pornit de la „cook” şi a ajuns la „smile” ca apoi să se transforme în hohote de râs,astfel încât cei din casă să presupună că urmărim vreo comedie.
Si după introducerea aceasta kilometrica,ar fi bine să vă spun şi despre minunata reţetă.Dacă-i sărbătoare,cum putea fi altfel decât cu ,curcan.Recunosc însă că această cărniţă mi-a dat întotdeauna emoţii.De data aceasta a fost ascultătoare ,iar rezultatul a fost mulţumitor atât estetic,dar şi la gust.
Gata cu vorbăria,că n-o fi vreun Oscar,mai bine să vă povestesc cum am preparat minunăţia asta.

 

INGREDIENTE

  • O pulpa inferioara de curcan (1 kg)
  • 2 mere
  • O lingura mustar
  • Condiment Barbeque pentru pui
  • Piper,boia de ardei
  • 4 catei de usturoi
  • Rozmarin
  • 100 ml cogniac
  • Sos de soia
  • Zeama de lamâie
  • Ulei
  • O lingura miere
  • Morcovi baby(adica morcovi din aceia mititei)
  • 1 kg cartofi noi
  • Marar si patrunjel verde
  • Usturoi granulat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de curcan cu cartofi noi la cuptor ~ 300~:

Am pregatit separat carnea si cartofii.


Dupa cum am vazut la doamna Maria,sunt la moda morcoveii astia,mini-carote,asa ca am pus si eu,sa vina Gaby sa zica „iar carotzii astia,v-ati facut iepuri?”.


Inca nu,dar cine stie.


Mai intai am scos osul sin pulpa,se va praji mult mai bine asa.


Am amestecat condimentul pentru pui cu mustarul,piperul si putin ulei.Cu acest amestec am acoperit bine pulpa de curcan.Am pus pulpa la marinat intr-o punga pentru friptura împreuna cu usturoil si crengute de rozmarin.Stoarcem si zeama de lamâie.


Am lasat la marinat peste noapte în frigider.


A doua zi,am scos pulpa din frigider,am mai adaugat putin sos de soia,merele taiate sferturi(am scos samburii),cogniacul ,am închis punga,am facut cateva orificii cu un ac si am pus-o într-o tavă în care am pus putina apa.


Am pus tava la cuptor pentru o ora.


Dupa o ora,am desfacut punga si am golit continutul într-o tava,am pus alaturi niste morcovi baby si am pus tava iarasi la cuptor pentru o ora.


Din cand in cand am mai stropit carnita cu sosul din tava.


Spre final am presarat boia de ardei si am pus o lingura de miere pentru un aspect mai placut.


Este gata cand carnea este suficient de patrunsa si este rumenita frumos.


Cartofii i-am curatat, i-am taiat grosier,dar puteti sa-i lasati si intregi daca nu sunt prea mari.Am presarat deasupra sare,piper ,pudra de usturoi , boia de ardei si ulei.Am amestecat bine sa se acopere cu ulei si condiment,am pus cateva crengute de rozmarin si i-am pus la cuptor dupa ce am acoperit tava cu o folie de aluminiu.Dupa jumatate de ora am luat folia si am presarat boia de ardei si verdeata tocata marunt.


Am pus iarasi la cuptor pana cand s-au înmuiat si au capatat o culoare frumoasa.


Carnita a fost rumena delicioasa,primii cartofi noi din anul acesta la fel de ispititori,moi si aromati,avem si legume pentru o salata de sezon,asa ca ce poate fi mai minunat pentru o masa de Duminica.




Poftă bună !!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de curcan cu cartofi noi la cuptor ~ 300~" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (95)

diaconta 1

15.06.2012, 10:33

Pai,poate c-ar da deoparte pulpele alea de puicute,dar daca asta e pe placul lui,la mine gaseste exact ce trebuie ))

Bya Ralu 1

04.01.2013, 23:27

diaconta 1

05.01.2013, 22:20

Raluca multumesc
Acum am vazut ce speach am tras ))))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan