Pulpa de miel cu jeleu de mazare, legume si germeni

de nico15 in Oaie, 18 Mai 2014 | 3486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ½ kilogram pulpa de miel
  • 300 g cartofi
  • 200 g de mazare
  • 150 g morcovi
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 100 g de pastarnac
  • 100 g de telina
  • ½ de fir de praz
  • 150 g de ciuperci
  • 1 ardei gras rosu
  • Germeni de ceapa
  • ulei
  • Marinada:
  • Ulei de masline
  • Rozmarin
  • Vin alb sec
  • Fire de chilly
  • Boia afumata
  • Usturoi
  • Jeleu de mazare
  • 250 g de mazare
  • 7-10 g gelatina
  • 50 g de ceapa verde
  • Ulei de masline;
  • Unt
  • Menta
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu jeleu de mazare, legume si germeni:

Facem marinada din ingredientele mentionate. Masam bine carnea, dupa care punem totul intr-o punga speciala si dam la frigider peste noapte. A doua zi scoatem carnea si o stergem bine, aruncam marinada in care a stat peste noapte. Pregatim o tava de cuptor mai incapatoare, punem pulpa de miel si adaugam legume, completam cu ulei, supa de legume, vin alb si dam la cuptor pentru o ora.

Separat pregatim garnitura din legume. Spalam, curatam si spalam din nou legumele, dupa care le adaugam intr-o tava mai mica si le vom da la cuptor in functie de textura fiecaruia, adaugam morcovul, telina si pastarnacul pentru inceput, urmat de cartof, prazul ceapa, saram, adaugam un praf de rozmarin si boia afumata. Stropim cu ulei si dam la cuptor pentru 30-35 de minute(putem verifica si dupa 25 de minute).

Daca avem mazare congelata o punem la fiert in apa cu sare fara sa o decongelam. Dupa ce este fiarta se va scurge de apa(pastram un pahar de lichid) si vom sota mazarea in 20 g de unt si ulei cat sa prinda putin luciu, saram si adaugam menta tocata bine. Lasam maxim 10 minute dupa care luam de pe foc.

Lasam sa se raceasca si vom blenda continutul adaugand treptat din lichidul in care a fiert mazarea. Vom hidrata gelatina in apa rece lasand-o cel putin 10 minute. Pentru jeleul nostru de mazare vom folosi piureul rezultat care va trebui sa fie forte bine blendat si foarte fin, punem pentru cateva secunde gelatina la cuptorul cu microunde cat sa fie din nou lichida si o amestecam in piureu.

Luam o forma de silicon mai mare in care adaugam piureul rezultat si dam la frigider. Cand acesta se va raci in vom putea taia in diferite forme geometrice, vom decora farfuria ca in imaginea alaturata sau dupa preferinta dumneavoastra.

Verificam sa fie pulpa facuta, se lasa 10 minute dupa aceea se va taia in felii, verificam si legumele si vom trece la decorarea farfuriei ca in imaginea alaturata.

Nu am luat in calcul timpul cat a stat carnea in marinada peste noapte.

Pofta Buna

 

TIPS-URI

1

Neaparat tineti carnea in marinada, ii scoate mirosul si o fragezeste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu jeleu de mazare, legume si germeni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de miel cu cartofi si menta