Pulpa de porc cu carnati la tava

de mihaelar63 in Porc, 8 Iun 2013 | 2714 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc aceasta preparat cand am mai multe persoane la masa . Se prepara fara a munci prea mult la ea si se poate portiona frumos .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc . Pulpa porc[1-2 kg]
  • 1-2 carnati afumati de casa
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute uscat
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • cimbru tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu carnati la tava:

  1.   Bucata de pulpa se inteapa cu cutitul transversal.  Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn se face loc si se introduce carnatul .
  2.    Se sareaza pulpa si se prajeste in  ulei , bine pe toate partile pana prinde crusta .
  3.    Legumele se curata , se spala si se feliaza .
  4.    Se scoate bucata de carne si in uleiul incins se caleste ceapa si ardeiul , spre sfarsit si rosia tocata .
  5.    Intr-o tava potrivita ca marime se toarna deasupra sosul de legume , ardeiul iute farmitat , cimbrul tocat , o cana cu apa .
  6. Se da tava la cuptor acoperita timp de 30 minute la 220Grade . Dupa aceasta se descopera si se mai lasa inca aprox. 15 min sa se rumeneasca frumos .
  7.    Friptura se feliaza dupa ce carnea s-a temperat putin .
  8.    Eu am avut ca garnitura pireu de cartofi , dar merge la fel de bine cu ce preferati .
 

TIPS-URI

1

Prin prajirea initiala a bucatii de carne pana prinde crusta ,se ,, sigileaza '' suculenta fripturii. Veti obtine o friptura rumena dar suculenta in interior .

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de porc cu carnati la tava-0
Pulpa de porc cu carnati la tava-1
Pulpa de porc cu carnati la tava-2
Pulpa de porc cu carnati la tava-3
Pulpa de porc cu carnati la tava-4
Pulpa de porc cu carnati la tava-5
Pulpa de porc cu carnati la tava-6

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

08.06.2013, 21:07

O papica super buna

diaconta

diaconta 1

08.06.2013, 21:29

o mancare care-mi place tare mult

Sim0na

Sim0na 1

10.06.2013, 11:55

Buna mancarica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!