Pulpa de porc cu cartofi la cuptor

de T I M E A in Porc, 16 Feb 2014 | 8366 vizualizari

 

Sunt sigura ca tuturor o sa placa carnea la cuptor alaturi de multe legume.
Imi place cum se combina gusturile legumelor cu condimentele si carnea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 kg cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 3 cepe ( eu am ceapa micuta de la tara asa ca pun mai multe)
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • oregano
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu cartofi la cuptor:

Intr-un bol amestecam 2-3 linguri de ulei de masline cu sare, piper si oregano tocat marunt.

Tavalim carnea prin acest amestec apoi o crestam pe ambele parti si din loc in loc si punem in crestaturi bucati de usturoi. 

Curatam si spalam legumele.

Cartofii in taiem in doua, ceapa la fel, morcovii rondele si pastarnacul mai groase.

Asezam carnea intr-o tava in care am pus putin ulei de masline si de jur imprejur asezam legumele. Presaram deasupra legumeleor sare si piper si foile de dafin.

Stropim deasupra cu un pic de vin, acoperim cu folie de Al. si dam la cuptor aprox 40 de min. 

Dupa acest timp indepartam folia, intoarcem carnea si legumele de pe o parte pe alta, stropim cu vin si dam din nou la cuptor aprox 20-30 de minute. Verificam cu o furculita daca carnea e facuta. 

Scoatem din cuptor feliem carnea si servim cu legumele din tava.

Pofta mare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de porc cu cartofi la cuptor-0
Pulpa de porc cu cartofi la cuptor-1
Pulpa de porc cu cartofi la cuptor-2
Pulpa de porc cu cartofi la cuptor-3

COMENTARII (28)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

16.02.2014, 19:37

O bunatate !

T I M E A

T I M E A 1

16.02.2014, 20:01

Rocsi , Aurelia multumesc

Xandrinne

Xandrinne 1

11.12.2016, 10:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!