Pulpă de vită cu sos de lămâie

de ionix in Vita, 18 Apr 2012 | 2140 vizualizari

 

Rapid, simplu și gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpă de vită (eu am avut 3 bucăți gata porționate)
  • sare și piper după gust
  • 50 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • alte ingrediente pentru sos:
  • piper proaspăt măcinat (eu am un piper boabe, cumpărat de la plafar, și este un amestec de 5 tipuri de piper)
  • circa 100 ml lapte
  • o lingură cu făină
  • zeama de la o lămâie
  • puțină coajă de lămâie
  • sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de vită cu sos de lămâie:

Se pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop.


În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5 minute pe o parte și 5 minute pe o parte.


Bucățile de vită le scoatem pe o farfurie, punem sare și piper proaspăt măcinat. se vor scoate și bucățile de usturoi. vom continua să facem sosul în aceeași tigaie.


Preparare sos(se face în 2-3 minute)


În untul în care am prăjit vita, vom pune făina, puțin câte puțin, și vom amsteca întruna pentru a nu face cocoloașe.


Adăugăm treptat și laptele, amestecând repede pentru a nu face cocoloașe. Punem zeamă de lămâie, coajă de lămâine, piper proaspăt măcinat și sare. Amestecăm bine timp de 15-20 de secunde, urmând a pune carnea de vită pentru încă un minut în sos.


Se oprește focul și se servește cald, alături de un vin bun.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de vită cu sos de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

19.04.2012, 14:31

gamine 1

27.01.2013, 17:57

Arata super gustos! Abia astept sa incerc si eu reteta asta!

ionix 1

28.01.2013, 14:13

Mulţumesc! Sper să-ţi placă.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita in vin la cuptor