Musaca de vinete si carne de vita

de FlaviaD in Vita, 23 Aug 2013 | 1906 vizualizari

 

Ma tot gandeam la o musaca aromata, insa as fi vrut ceva in stilul meu, cu multe legume si in loc de carne tocata de porc sa pun de vita. Visul mi s-a implinit, doar ca n-am pus atat de multe legume cum as fi vrut pentru ca n-am mai avut loc in tava.

 

INGREDIENTE

  • -1 vanata mare
  • -1 dovlecel mare
  • -1-2 ardei iuti
  • -1 ardei capia
  • -3-4 rosii
  • -300 g carne tocata de vita
  • -condimente (busuioc, cimbru, piper alb, sare)
  • -ulei de porumb
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si carne de vita:

Pentru aceasta musaca am folosit legumele vedeta ale sezonului: vinete, dovlecei, ardei capia si rosii in combinatie cu carne tocata de vita – cum am mai spus, carnea de vita e mai putin grasa decat cea de porc, iar eu o prefer in mancare fiindca nu-mi plac mancarurile grase.


Am inceput prin a unge cu putin ulei de porumb vasul de yena in care urma sa asamblez musacaua, apoi am taiat felii circulare si subtiri de vanata cu care am tapetat vasul. Am asezat feliile de vanata atat pe fundul vasului, cat si pe peretii acestuia. Peste feliile de vanata am imprastiat un praf de mirodenii, puneti ce doriti, eu am ales busuioc si cimbru, piper alb si sare.


Peste feliile de vanata am asezat un strat de carne tocata de vita. Peste carnea tocata am asezat un strat de ardei capia taiat cubulete amestecat cu un ardei iute taiat cubulete si un nou praf de condimente.


A urmat un strat de dovlecei taiati felii circulare care au fost acoperiti cu un strat de carne tocata si iarasi un praf de condimente. Aici am tocat cubulete feliile de vanata si de dovlecel care imi ramasesera si nu mai aveam unde sa le pun; le-am intins peste stratul al doilea de carne tocata.


Deasupra am asezat un strat de rosii taiate felii, stropite cu putin ulei si cu busuioc din plin.


Peste fiecare strat presaram condimente dupa gust.


Am dat la cuptor pentru aproximativ o ora si am scos tava atunci cand zeama pe care si-o lasasera legumele a scazut la jumatate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Cris2711 1

23.08.2013, 22:57

ce mult imi place

Corinuta 1

23.08.2013, 23:23

cred ca e tare buna!

FlaviaD 1

24.08.2013, 01:28

E buna-buna! Multumesc pentru aprecieri tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete (Reteta Video)