Pulpe de curcan la cuptor

de laviniaticu in Curcan, 19 Apr 2012 | 9745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de curcan
  • 50 grame de slanina taiata bucatele
  • 50 ml ulei
  • un pahar de vin
  • MARINATA
  • 500 ml vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri sare
  • o lingurita zahar
  • piper boabe
  • 50 ml ulei
  • rozmarin, chimen, cimbru
  • o lingura otet balsamic
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan la cuptor:

Pulpele de curcan se curata si se spala. Din loc in loc se cresteaza cu cutitul si se introduce cate o bucatica de slanina.

Se amesteca toate ingredientele si se face marinata care se pune intr-o punga, peste care se pune carnea, dupa care se scoate aerul din punga cat de mult posibil, se inchide punga, se agita putin, si se lasa la frigider o noapte sa se intrepatrunda aromele.

A doua zi se scoate carnea si se scurge, se aseaza intr-o tava, se mai adauga 50 ml ulei si un pahar cu vin, si o cana cu apa. Se acopera carnea cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu (eu am pus hartie de copt pentru ca se desprinde muuult mai usor). Se lasa carnea la cuptor la foc foarte mic 2 ore, dupa care se lasa descoperit pana se evapora lichidul.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

laviniaticu 1

03.10.2012, 14:41

multumesc!!!

Rocsi 1

02.10.2013, 20:52

La multi ani!

miki_a 1

02.10.2015, 20:56

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!