Pulpe de pui cu ghimbir

de Dya Daniela Andrei in Pui, 26 Ian 2014 | 4744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui (de ferma)
  • o bucata de ghimbir
  • o capatana de usturoi
  • un ardei capia rosu
  • 100 ml de ulei
  • condimente dupa gust: sare, piper, ardei iute (uscat) macinat

Pentru garnitura:

  • 1/2 kg cartofi
  • condimente dupa gust: sare, piper, coriandru si tarhon

Pentru sos:

  • o capatana de usturoi
  • 2 linguri cu smantana
  • sare dupa gust
  • o lingura cu ulei
  • cateva fire de marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu ghimbir:

Asezam pulpele intr-un vas pentru cuptor, le crestam si le umplem crestaturile cu usturoi feliat, ghimbir si ardei capia taiat pe lung. Ce ramane, asezam in tava, pe langa pulpe. Condimentam dupa gust, stropim cu ulei si adaugam apa, cam 1-2 cani, avand grija sa completam pe parcurs cu apa fierbinte, pentru a evita uscarea carnii. Dam tava/vasul la cuptor pana ce carnea este bine patrunsa.

Intre timp, pregatim cartofii. Ii taiem cuburi, ii condimentam si ii prajim la foc mediu, intr-o tigaie acoperita cu capac si fara a amesteca printre ei. Ii lasam pana ce s-au inabusit suficient, dupa care inlaturam capacul, pentru a se elimina tot surplusul de abur format. In timpul prajirii se amesteca de 1-2 ori maxim, avand grija sa nu se sfarame. In acest fel, cartofii vor capata o crusta usor crocanta, dar vor ramane moi si pufosi in interior.

Pentru sosi: pisam usturoiul, il pasam adaugand o lingura cu ulei si sare dupa gust, pana devine cremos. Adaugam smantana si mararul tocat, omogenizam si il pastram la rece pana la servire.


Pulpele se servesc calde impreuna cu garnitura de cartofi si cu sosul de usturoi alaturi. Sa va fie de bine!

TIPS-URI

1

Se servesc cu multa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
Pulpe marinate la cuptor