Pulpe de pui cu rosii si marar

de Rocsi in Pui, 3 Oct 2011 | 6714 vizualizari

 

Am primit jumatate de sacosa de rosii de gradina...Grozav de bune si parfumate(cred ca stiti asta si voi.nu se compara in veci cu cele cumparate),dar perfecte alaturi de niste pui si cu putin marar..rezultatul a placut tuturor!!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 7 rosii mari de gradina
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei kapia
  • marar verde
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de rosii cu telina de casa(daca nu aveti e buna si cea cumparata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu rosii si marar:

Luam pulpitele de pui si le parlim putin pe flacara aragazului de puf.

Le spalam cu apa calda si le taiem in doua.

Le tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa.

Intr-o cratita punem uleiul la incins.

Punem bucatile de pui si le rumenim foarte putin ,cate 1 minute pe fiecare parte.

Adaugam 2-3 cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba ,pentru a face spuma  ,pe care o indepartam.

Tocam ceapa curatata ,maruntel.

Rosiile le decojim si le taiem bucatele,dar nu foarte mici.

Ardeiul kapia il spalam,ii scoatem semintele si il taiem cubulete.

Dupa ce am indepartat spuma si a inceput sa fiarba punem ceapa si ardeiul kapia.

Lasam la foc potrivit ,acoperit cu un capac.

Dupa 10 minute punem si rosiile .

Usturoiul il curatam si il pisam.

Cand carnea este bine patrunsa si aveti si consistenta sosului dorita(daca vi se pare prea putina zeama si ca ramane putin sos ,mai adaugati putina apa fierbinte),condimentam cu sare si piper dupa gust si punem si pasta de rosii.

Amestecam in oala pentru a se condimenta mancarea.

La urma punem usturoiul si invartim in oala,apoi inchidem ochiul aragazului.

Deasupra presaram marar verde tocat si acoperim 10 minute puiul cu capacul.

Apoi asezam pe o farfurioara pentru a papa.

Noi am servit alaturi de putin piure si a mers de minune!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu rosii si marar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 7

pe 21.09 la 23:18

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui