Pulpe de pui gratinate cu maioneza cu iaurt si cascaval

de epurasha2bb in Pui, 11 Mar 2011 | 8866 vizualizari

 

foarte bune si zic eu o idee noua de a gati pulpele!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • sare
  • piper /rasnita piper cu lamaie Kotanyi
  • 4 linguri pline cu cascaval razuit marunt
  • 2 felii de paine prajita pt.pesmet
  • pt.maioneza:
  • 1 galbenus de ou de gaina fiert
  • 1 galbenus de ou de gaina crud
  • ulei
  • sare
  • piper /rasnita piper cu lamaie Kotanyi
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de iaurt
  • pt.garnitura:
  • 4-5 cartofi de pus la tava rondele ,
  • iar pt.salata:
  • morcov,
  • ardei colorati,
  • ceapa verde,
  • sos vinegreta,
  • 2 ardei iuti,
  • patrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui gratinate cu maioneza cu iaurt si cascaval:

Se spala bine pulpele de pui, se ung cu ulei, se dau cu sare, piper si daca va plac si alte condimente(eu am mai pus putin din rasnita cu ciuperci, verdeturi si sare de mare iodata). Se aseaza in tava si cu rondele de cartofi in jur.  Pe fundul tavii se toarna o cana de apa usor calduta. Se picura iar ulei peste tot si se dau la cuptor pana ce se fac cartofii bine iar pulpele sunt aproape gata.

Apoi se scot pulpele si se aseaza pe un gratar cu picioruse-se poate folosi cel de la cuptorul cu microunde.

Se pregateste maioneza din galbenusuri, sare, piper, iaurt si ulei dupa care se adauga si usturoiul tocat.A poi se pune cu lingura pe deasupra fiecarei pulpe. Peste aceasta maioneza se pune si cascavalul razuit marunt, apoi pesmetul din paine prajita. Se da iar la cuptor, gratarul cu pulpele fiind asezat pe o tavita cu margini inalte in care am pus apa.S e lasa pana se rumenesc pulpele. Se servesc cu cartofi la tava si salata de cruditati.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui gratinate cu maioneza cu iaurt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

epurasha2bb 1

14.03.2011, 08:24

multumesc fetelor! am fost la tara in weekend si abia acum am obseravt comentariile voastre! multumesc frumos! azi va dau ceva dulce!

RuxyRux 1

14.03.2011, 08:51

Arata minunat Epurasha...spune-mi te rog...le scoti pielita?

epurasha2bb 1

18.10.2011, 22:02

multumesc! nu le-am scos-o ca mie imi place pielea de pui, dar poti s-o scoti daca vrei.oricumn reteta asta nu e de regim clar! dar e gustoasa !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de soia si ierburi de Provence