Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr

de vasimur in Pui, 6 Iul 2019 | 16552 vizualizari

 

Am vrut neapărat să încerc „Punga Magică” de la Knorr - Friptură de pui picant, fără conservanți! Amestecul de condimente din pungă conține: sare, ceapă, usturoi, piure de roșii pudră, boia de ardei, zahăr, oregano, piper, ghimbir, curcumă, nucșoară, ienibahar, frunze de dafin, scorțișoară. Pulpele de pui gătite la cuptor, în „Punga Magică”, sunt foarte gustoase, fragede și rumene în același timp. Vă recomand cu căldură acest produs!
Secretul constă în faptul că punga reține în interiorul ei suficient abur pentru ca pulpele să rămână fragede și suculente, permițând în același timp evaporarea unei cantității de abur, astfel încât pulpele să se rumenească și să devină ușor crocante și delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui, întregi
  • 1 „Punga Magică” de la Knorr - Friptură de pui picant, pentru copt și mixt de condimente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr:

Pasul 1. Curățăm pulpele de pui de tuleie și dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea le spălăm bine în mai multe ape, le scurgem iar apoi le ștergem cu șervețele de hârtie.

Pasul 2. Asezonăm pulpele de pui cu amestecul de condimente din punga de la Knorr și le introducem în pungpentru copt, fără să punem apă! Legăm strâns punga la gură, sigilând pulpele în interior și o așezăpe o tavă de copt. Dăm câteva găurele mici, cu un ac, în partea de sus a pungii.

Pasul 3. Introducem tava în cuptorul încălzit în prealabil la 180-190°C (treaptă înaltă la cuptoarele cu gaz), undeva la mijlocul cuptorului, fără ca punga să atingă părți metalice! După 45-50 de minute pulpele sunt gata. Înțepăm cu o furculiță și dacă intră ușor înseamnă că pulpele sunt bine pătrunse.

Atenție! În timpul coacerii punga se umflă și riscăm să atingă părți metalice dacă tava e pusă prea sus.

Observație: Dacă dorim ca pulpele să fie ceva mai rumene, atunci tăiem cu mare grijă punga, cu o foarfecă, o îndepărtăm și le mai lăsăm la cuptor cam 10-15 minute!

Pasul 4Când sunt gata, oprim focul și scoatem tava din cuptor. m pulpele să se odihnească timp de 10-15 minute și servim cât sunt încă calde, alături de garnitura preferată și bineînțeles cu o salată de sezon sau cu orice murături ne place! Eu am servit pulpă cu cartofi noi natur, fierți întregi și ornați cu verdeață de pătrunjel, tocată mărunt.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Dacă dorim ca pulpele să fie ceva mai rumene, atunci tăiem cu mare grijă punga, cu o foarfecă, o îndepărtăm și le mai lăsăm la cuptor cam 10-15 minute!

2

Înțepăm cu o furculiță și dacă intră ușor înseamnă că pulpele sunt bine pătrunse.

3

Servim pulpele calde, alături de garnitura preferată și cu o salată de sezon sau cu orice murături ne place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

lucy2002 1

07.07.2019, 00:39

Adauga comentariu...

Gherca Daniela 1

07.07.2019, 16:40

Rocsi 1

07.07.2019, 20:42

Ne plac pulpele la punga, ies fragede si foarte bune! Noi luam pungi simple si punem condimentele dorite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui cu sos alb